Zanimljivosti

30 godina kasnije, Doom dolazi na kosilice

Prvo računala, pa konzole, telefoni, moderni pametni mobiteli, frižideri i kalkulatori, a sada se Doom pokreće i na… kosilicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne, ne radi se o projektu nekog modera entuzijasta. Doom na kosilici produkt je službene suradnje ID Softwarea i najvećeg svjetskog proizvođača vrtnog alata Husquarne.

Originalni Doom se tako 30 godina poslije vraća u travnju, na LCD ekrane Husquarna automatizirane robotske kosilice linije Nera, i to softverskom nadogradnjom. Uz LCD ekran, Nera kosilice u svojem zaglavlju sadrže i start/stop tipke za kretanje te otvaranje vrata, kamera se okreće s kružnim kontrolerom, čijim pritiskom se također i puca.

Ako posjedujete neku od kosilica Nera linije, za preuzimanje Doom igre registrirajte se na službenoj stranici ovdje. Igra će na kosilicama biti dostupna ove sezone košenja, a na jesen će se ažuriranjem obrisati (ako kosilicin Wi-Fi ostavite uključenim).

Ovo nije prva suradnja ID Softwarea i Husquarne. Prošle godine Doom je imao premijeru na kosilici i to u sklopu švedskog DreamHack LAN natjecanja gdje su najbolji igrači i influenceri suočili u 1v1 multiplayer dvobojima. Na što je to ličilo pogledajte ovdje.

Igra