Zanimljivosti

Epic Games nije hakiran. Sve je dio velike prevare na koju su nasjeli mnogi

Kada se prošlog mjeseca internetom širila vijest kako je Epic Games hakiran, nismo o tome željeli pisati budući da nije bilo nijednog dokaza ili naznake dokaza o navodno 200GB procurenih podataka, što je neki minimum kojeg uzimamo u obzir u situacijama poput ove. Izgleda da smo bili u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom ni hakerska grupa nije bila poznata u tim krugovima. Nakon provedene istrage, Epic Games potvrđuje kako nije naišao na ništa što bi ukazivalo na proboj, a sada na Cyber Daily stranici pišu kako je sve zapravo bio pokušaj prevare.

“Hakeri” okupljeni u Mogilevich to javno priznaju. U ovom slučaju cilj je bio prevariti kupce i pokupiti novac, što im je, kažu, uspjelo čak osam puta s Epic Games prevarom, međutim, ovo im nije prva. Jedna od najvećih je, dodaju, ona kada su uvjerili svijet da posjeduju podatke proizvođača dronova DJI, što im je “kapnulo” 85 tisuća dolara od naivnog kupca.

“Kriminalni geniji”

Potom nastavljaju objašnjavati kako im nije dosta kada kupac nasjedne, već ga poslije plaćanja nastoje uvjeriti da su se dokopali i njegovog kripto novčanika, što im, tvrde, često pođe za rukom.

“Sad je pravo pitanje? Zašto sve ovo priznati kad možemo jednostavno pobjeći? Radimo ovo kako bismo ilustrirali proces naše prijevare”, poručuje voditelj grupe nadima Pongo. “Ne mislimo o sebi kao o hakerima, već o kriminalnim genijima.”

Nismo sigurni jesu li kriminalni geniji zaista takvi kakvima se predstavljaju, ali jedno im se mora priznati – zaista su uvjerili internet u scam s Epic Gamesom.