Zanimljivosti

Hoće li Dragon’s Dogma 2 zaista imati motore i bicikle?

IGN Japan odradio je sjajan intervju s Hideaki Itsunom, kreatorom RPG-a Dragon’s Dogme i nadolazećeg nastavka. Jedan dio intervjua prenijeli smo ovdje, međutim, dok smo pisali tekst, nešto nam se odmah učinilo spornim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričajući o fast travelu u igrama te kako ono nije nužno u igrama, već je bitnije učiniti dionice putovanja zabavnijima, Itsuno je spomenuo i… motore. Motori u srednjovjekovnom fantasy RPG-u? Možda je greška u prijevodu? Hm. I matični IGN, koji piše na engleskom spominje motore.

“I dok je sasvim uredu da neke igre imaju fast travel, mi smo odlučili dizajnirati mapu na način da igrači mogu odlučiti hoće li putovati motorom ili pješice kako bi uživali u procesu”, navodno kaže Itsuno. I to nikome nije problem. Svi veliki mediji citiraju IGN i motore u Dragon’s Dogmi 2. Da stvar bude bizarnija, lokalni IGN Adria sasvim ozbiljno dodaje – bicikle?

“Nikada ne znate na što možete da naletite.”

Kako bi bicikli izgledali u Dragon’s Dogmi? Zna umjetna inteligencija, pa pogledajte u naslovnoj slici. Međutim, kako je do toga došlo? Hoćemo li zaista imati motore u Dragon’s Dogmi 2? Ili ne daj Bože, bicikle? Nećemo. Pogledom na izvorni tekst IGN-a Japan vidimo da se nekako, tko zna kako, ta rečenica dodala ili pojavila u američkom izdanju IGN-a. Itsuno nikada nije spomenuo motore ni bicikle.

Dakle, ostaju nam kočije. I možda još poneki drugi vid bržeg putovanja. Koji točno? Saznat ćemo 22. 3. na PC-u, PS5 i XSX/S.

Igra