Vjerovali ili ne

Pogledajte apsurdnu cijenu novog paketa sadržaja za još uvijek nedovršeni Star Citizen

Star Citizen poznat je kao najambicioznija igra svih vremena, a među nekima je poznat i kao najveća prevara gaming industrije. Ono što jest, svakako je naslov s najvećim financiranjem budući da je dosad od igrača na ime razvoja prikupio blizu 700 milijuna dolara.

Iako nedovršen te bez datuma izlaska čak i poslije 12 godina razvoja, Star Citizen igračima kroz mikrotransakcije nudi kupovinu raznih brodova, skinova, opreme, oružje i još puno toga. Premda na sadržaj možete potrošiti na desetine tisuća eura, developer je odlučio kreirati i novi paket mikrotransakcija u vrijednosti od 48 tisuća dolara u SAD-u, što je iznos koji se u ostatku svijeta penje i do 60 tisuća dolara.

Ako vam 48 ili 60 tisuća dolara već nije suludo previše, ovaj paket moći će si omogućiti samo oni igrači koji su zaslužili svoje mjesto u tzv. Chairman’s klubu. Postoji samo jedan uvjet za ulazak u ovo VIP društvo. Morate potrošiti najmanje 10 tisuća dolara u igri.

Ne sumnjamo da sve ima svog kupca, pa će netko tko ima višak novca će potrošiti i na ovo, ako ništa drugo kao statusni simbol. Ali i dalje je za rubriku “vjerovali ili ne”. Dosad je na FFA nismo imali, ali ako nećemo za ovo, za što ćemo?