Vijesti

Zapeli ste u igri? Nema problema, Sony će vam omogućiti da pozovete eksperta

Sony je patentirao sistem putem kojeg ćete moći pozvati iskusnog igrača (tzv. experta) da vas vodi kroz igru ukoliko ju ne možete ili ne znate sami prijeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se na sustavu gdje bi ekspert kroz igru u realnom vremenu vodio igrača putem teksta i audio chata. Sve bi to bilo izvedivo putem novo osmišljene i integrirane aplikacije s PlayStationom 5.

“Video igre su sve kompleksnije i veće, te bi određeni igrači mogli imati poteškoće sa prolaskom kroz igru ili njenim kompletiranjem”, navodi Sony na stranicama patenta.

One igrače koji bi bili klasificirani kao eksperti Sony bi potaknuo dijeljenjem ekskluzivnog sadržaja u igri ili posebnim trofejima.

Usporedba s Uberom

“Eksperti bi se pozivali poput Ubera”, opisuje Sony. Koristili bi informacije igrača koji traži pomoć, uključujući njegovu trenutnu fazu u igri, gdje je stao, koji gear koristi i druge korisne podatke, a prije nego što pozove eksperta igrač će postavkom moći upozoriti osobu s druge strane da pripazi na spoilere. Osigurač je to kojim Sony želi izbjeći mogućnost narušavanja igraćeg iskustva ili otkrivanja važnog djela priče.

Kao i sa svakim drugim patentom, ne postoji konkretna garancija da će nešto od toga biti implementirano ili adaptirano za trenutnu generaciju konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano