Vijesti

Zbog Helldiversa 2 svi sada gledaju ovaj zaboravljeni klasik

Helldivers 2 je i prethodne noći oborio vlastiti broj aktivnih igrača za neku Sonyjevu igru na Steamu. Svi pričaju o igri, neki bi je i igrali, ali ne mogu zbog problema sa serverima, ali zato se okreću filmskom ostvarenju s kojim je lore igre inspiriran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o legendarnom Starship Troopersu iz 1997., kojem je 27 godina poslije naglo skočila popularnost. Vidi se to na raznim online servisima. Primjerice, po IMDB-ovom algoritmu popularnosti, zaboravljeni SF film skočio je za preko 400 pozicija.

Na stranici Television Stats, koja prati čitavi internet – angažman te spominjanja TV serija i filmova, Starship Troopersu je danas izračunala 25. poziciju najpopularnijih. Čisto za usporedbu, iskopali smo podatak da film uopće nije bio na ljestvici uoči izlaska igre. Potom ga je algoritam uhvatio i kreće rast do maksimalne 19. pozicije prije nekoliko dana.

Iznenađenje nije mogao sakriti ni kreator igre i šef studija Johan Pilestadt. Šef Arrowheada se, kaže, ne može načuditi naglom uspjehu igre. Nadao se dobrom rezultatu, ali stotine tisuća istovremeno aktivnih igrača nikako ne, što je ujedno i razlog loših performansa servera, budući da je mrežni skeleton dizajniran za daleko manji broj igrača.

Igra

Povezano