Vijesti

Znate li tko je prodao najviše igara u posljednjih 15 godina? Ovaj video vizualizira situaciju iz dana u dan

U posljednje vrijeme popularni su ovakvi tipovi videa gdje se kroz diagram vizualizaciju prate određene statistike kroz godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni osobno najdraži slični uradci bili su transferi nogometnih igrača, broj postignutih pogodaka kroz karijere, osvojeni trofeji po klubovima i slične statistike. Baš svaki put bih pomislio kako bi bilo zanimljivo pogledati sličnu vizualizaciju i s videoigrama, međutim, veliki je to posao, a ja previše lijen.

Na sreću, netko si je dao nekoliko dana truda, izvadio podatke prodanih igara od svih većih izdavača, ubacio ih je i segmentirao po mjesecima… I rezultat je tu!

Za one koji tek površno prate gaming industriju, iznenađujući bi mogao biti podatak kako je Nintendo u 15 godina prodao gotovo 3 puta više igara od idućeg na ljestvici. Pomalo iznenađujuće su i Sonyjeve brojke, ali nećemo vam sve otkrivati. Pokrenite video, postavite brzinu na maksimalno i uživajte. Gušt je.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano