Zanimljivosti

PS VR2 radi na PC-ju. Ljudi na njemu igraju Xbox igre

Uoči izlaska PlayStation VR-a 2 brojni su Sonyju unaprijed zamjerali nedostatak podrške za PC. Realno gledano, manjak službene podrške ni ne čudi, PlayStation je platforma sama za sebe, međutim, PS VR2 radi na PC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku za PC testirao je Youtuber Tyriel Woods. Radi bez plugina, bez posebnih drivera ili bilo kakve manipulacije modifikacijama. Doduše, postoje dva uvjeta koji vam mogu zadavati poteškoće.

Prvi je da vaša grafička kartica mora imati USB-C ulaz. Nakon što ga je Nvidia uvodila s RTX20 serijom te nije nešto posebno korišten, većina RTX30 i RTX40 kartica odbacilo je USB-C. AMD ga je počeo uvoditi na svojim flagship karticama, pa ako ste sretnik s USB-C utorom na grafičkoj, naići ćete na drugu poteškoću.

I dok PS VR2 radi na PC-ju s grafičkom koja ima USB-C, i to bez ikakvog posebnog postavljanja, dostupan je samo tzv. cinema mod putem kojeg VR uređaj možete koristiti isključivo kao monitor. Woods kaže da je zahvaljujući OLED ekranu visoke rezolucije slika čista, kako biste i očekivali od takve tehnologije.

U Windowsima se možete igrati s postavkama kao na svakom drugom monitoru, poput rezolucije te brzine osvježavanja, a potom možete igrati što želite. Woods je pomalo provokativno prvo zaigrao Xbox igru – Halo Infinite. I sve se izvodi savršeno.

Dakle, PS VR2 na PC-ju radi! Budući da je PS VR2 cjenovno relativno pristupačan uređaj za tehnologiju kakvu nudi, sasvim su izvjesne buduće community softverske modifikacije koje će omogućiti igranje klasičnih, pravih VR igara na PC-ju.