Film i glazba

The Last of Us produkcija serije jedna je od najskupljih u povijesti, za snimanje je asimiliran čitav jedan gradić

Da Sony i HBO nisu olako shvatili snimanje The Last of Us serije govore prvi izvještaji sa snimanja koje kreće u Alberti, jednoj od 13 kanadskih provincija. “Ovo je vjerojatno najveći projekt koji se ikada snimao u Kanadi”, za lokalni portal poručio je šef tamošnjeg sindikata Damian Petti zaslužnog za tehničko i ljudsko opremanje seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“The Last of Us pravo je čudovište”, nastavio je. “Serija broji 5 art direktora i zapošljava stotine tehničara koje su pripremali pola godine za ovo”, naveo je prije nego se uhvatio okvirnih brojki koje procjenjuje na stotinu milijuna dolara.

“Ne mogu potvrditi službene brojke, ali svaka epizoda ima budžet veći od 10 milijuna dolara”, tvrdi. Deset epizoda po deset milijuna dolara i dolazimo do jedne od najskupljih produkcija u povijesti. Kratko pretraživanje interneta dovodi nas do informacije kako se radi o jednoj od top 5 najskupljih TV produkcija svih vremena.

Glavna Ulica Fort Macleoda, gradića koja se preuređuje za potrebe snimanje. IZVOR: CTV News

Novac upumpan u projekt toliko je velik da će imati golemi utjecaj na ekonomiju regije koja broji 4,3 milijuna stanovnika, otprilike kao broj stanovnika Hrvatske. “Stotine lokalnih kompanija imaju koristi od snimanja serije”.

Jezgra snimanja odvija se u gradiću Fort Macleod čija glavna ulica je u potpunosti izmijenjena za potrebe snimanja. Izlozi trgovina promijenjeni su prigodno apokaliptičnom okruženju serije, a u pauzama od snimanja građani se najnormalnije kreću ulicom i obavljaju što trebaju u trgovinama koje su iznutra iste.

Povezano