Diskusije

Jeste li spremni odreći se privatnosti da biste ugodno igrali online bez varalica?

Posljednjih godina, a naročito od početka COVID-19 pandemije svjedočimo rastu varalica u online igrama. Posebno se to odnosi na Call of Duty kao jedan od najpopularnijih multiplayer FPS-ova. On s Modern Warfareom 2 za pristup multiplayeru zahtjeva autentifikaciju mobitelom, što je jedan način hvatanja u koštac s cheaterima, međutim, developeri Overwatcha 2 otišli su korak dalje.

Kako smo pisali ranije danas, developeri iz Blizzarda kroz inicijativu imena Defense Matrix žele eliminirati varalice iz nadolazećeg besplatnog Overwatcha 2. Osim što će i oni zahtijevati autentifikaciju mobitelom, kako biste igrali Overwatch 2 morate pristati na kontroverzne uvjete korištenja.

Kontroverzne iz razloga što pružate privolu da snimaju razgovore koje vodite tokom igranja. Oni će se spremati na Blizzardove servere, gdje će se pretvoriti u tekstualne zapise, a zatim obrisati. Međutim, ostaje tekstualni trag kojeg potom analizira umjetna inteligencija, nakon čega vas se kategorizira u već unaprijed određene skupine ponašanja.

Kontroverzni uvjeti korištenja

Cilj klasifikacije, tako barem tvrdi Blizzard, je unaprijed prepoznati uzorke toksičnih igrača i varalica. Ipak, treba istaknuti da snimanje razgovora slijedi tek nakon prijave drugog igrača.

Prvi Overwatch pamtimo kao prvenstveno jako dobru igru – predvodnika tzv. hero shooter podžanra, a zatim i kao jedan od naslova s najtoksičnijom bazom igrača uopće. Ako je baš snimanje razgovora način da se detektiraju oni najgori od najgorih, a zatim ih se svrsta u iste bazene ili im se zabrani igranje, jeste li spremni na toliki kompromis u zamjenu za narušenu privatnost? Treba napomenuti kako to isto od ovog ljeta radi i Valorant, a rezultate u praksi tek trebamo vidjeti.

ffa anketa

Pravdate li prisluškivanje razgovora u Overwatchu 2?

  • Ne 74%
  • Da 26%
Hvala ti 🎉

Bbiste li bili spremni odreći se toliko, ili čak još više privatnosti u zamjenu za ugodno igranje online multiplayer igara bez toksičnih igrača, ali i bez cheatera?

Igra