Vijesti

Overwatch 2 u borbi protiv varalica: Prisluškivat će razgovore, ništa bez mobitela

Posljednjih godina svjedočimo novom velikom valu varanja i hakiranja u popularnim igrama na PC-ju. Najviše se to odražava na primjeru Call of Dutyja, koji je Ricochetu unatoč i dalje plodno polje za sve kojima se neda igrati na pošten način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno govori i to da je nakon samo jednog dana bete, Modern Warfare 2 na PC-ju već bio prepun onih koji varaju. Overwatch 2 kao potencijalno novi veliki hit na tragu prethodnika, pokušat će implementirati neka nova rješenja.

Ono što je Call of Dutyju Ricochet, to će Overwatchu 2 biti Defense Matrix inicijativa. I dok Blizzard razvija brojne backend sisteme za detekciju i prevenciju, inicijativa se prema igračima grupira u tri dijela:

  • Ograničavanje novih igrača
  • Autentifikacija putem mobitela
  • Snimanje razgovora

Slično kao što je to bilo potrebno za Modern Warfare 2, za pristup besplatnom Overwatchu 2 morat ćete potvrditi svoj broj mobitela. Jedan broj od 4. 10. može se iskoristiti na samo jednom Battle.net računu. Na službenoj stranici Blizzard navodi kako tzv. SMS Protect sustav kod brojeva na bonove neće biti podržan, što potencijalno stvara goleme probleme igračima na našim prostorima. Koliko vas ima mobilnu pretplatu?

Prisluškivat će nas

Također, kako biste mogli igrati Overwatch 2 trebat ćete prihvatiti uvjete korištenja, a u kojima stoji da vas Blizzard može prisluškivati te čuvati razgovore iz voice chata. Golemo zadiranje u privatnost pravdaju potrebom za analizom ponašanja igrača. Žele kategorizirati igrače prema navikama ponašanja, a potom ranije detektirati one koji varaju u odnosu na one koji igraju pošteno.

ffa anketa

Pravdate li prisluškivanje razgovora u Overwatchu 2?

  • Ne 74%
  • Da 26%
Hvala ti 🎉

U borbi protiv varalica Overwatch 2 kompletno mijenja odnos prema novim igračima. Za ulazak u Ranked bit će potrebno pobijediti u najmanje 50 Quick Play mečeva. “To novim igračima pruža vremena da se pripreme za veće zahtjeve koji dolaze s kompetitivnim igranjem”, pravda odluku Blizzard, ali i dodaje kako će istovremeno obeshrabriti varalice s novim računima.

Napominjemo, za nove igrače to vrijedi samo ako Overwatch prvi put igrate nakon 4. 10. ove godine, kada je zakazan izlazak Overwatcha 2.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano