FFA Focus

Igrali smo Destruction AllStars i “njušimo” još jedan (veliki) hit

Kao što već znate, od danas možete preuzeti PlayStation Plus igre. Ovaj mjesec je postava igara i više nego odlična, posebno ako ste sretnik koji posjeduje PS5 . PS5 vlasnici će tako uživati u Control Ultimate Editionu koji donosi sve DLC-ove i next-gen nadogradnju (vjerujte da na PS5 izgleda fantastično), a tu je i sasvim novi naslov koji je ujedno i PlayStation 5 ekskluziva – Destruction AllStars. Mi smo igrali oko sat vremena i ako ćemo suditi prema prvom dojmu – čeka nas jako zabavna multiplayer igra koja će, po nama, biti potencijalno pravi hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FFA VIDEO:

Ispolirano i bez tehničke mane

Destruction AllStars je tehnički vrhunski ispoliran, učitavanja su instantna, serveri zasad rade bez problema, a već ima dovoljno igrača da stignete baciti partiju prije posla i pri tome se jako dobro zabaviti. Destruction AllStars je puno više miks starog dobrog Destruction Derbyja uz dodatak gameplaya izvan vozila, nego što je nekakva kopija Rocket Leaguea. Istina je da sadrži automobile koji se “kolju” u areni, ali igra je dovoljno drugačija i jedinstvena da možemo sasvim sigurno potvrditi da se ne radi o nikakvom klonu gore spomenute igre.

Vjerujemo da ćete upravo najviše vremena provesti u multiplayer napucavanju koji zasad nudi 4 modea. Jedan je “Last Man Standing” gdje imate ograničeni broj života a pobjednik je zadnji natjecatelj koji preživi.

Drugi mode čini čista stara destrukcija – cilj je uništiti što više vozila i vozača te na taj način skupiti bodove, a tu je i mode gdje morate bankirati akumulirane bodove u tornado. Zvuči zanimljivo? Vjerujte da jest.

Veliki izbor kozmetike

Za sve vas koji ne želite igrati multiplayer tu je single player arcade mode gdje igrate protiv botova. Inače, online mečevi su maksimalno 8vs8 free for all. Zasad postoje samo 3 arene koje jesu lijepo dizajnirane i prilično su ogromne, no nadamo se da će u što bližoj budućnosti developeri ubaciti još arena i sadržaja.

Pohvalno je što odmah na početku možete birati između čak 16 likova. Svaki lik ima svoj automobil, a svaki automobil ima svoje karakteristike i specijalni potez. Ne samo to, nego svaki lik može izvesti specijalan potez dok hoda pješice.

Likovi možda neće sjesti starijoj publici jer su svi veseli i šareni kao što je to uostalom i čitava igra. Ovdje je sasvim jasno kako je cilj omogućiti ogromnu kustomizaciju likova i vozila, te tu i tamo prodati koju (mikro)transakciju. Da, mikrotransakcije su već tu, ali zasad je riječ o kozmetičkim stvarima.

Jednom kad krenete igrati Destruction AllStars, čeka vas priličo zabavan gameplay. Igru krase odlične kontrole, izvodi se fluidno i što je najbitnije za ovakvu vrstu igara – jako je zabavna. Osjetite to odmahveć u prvim trenutcima igranja.

Iznenađujuće puno gameplaya izvan automobila

Spoj vožnje i gameplaya koji se odvija izvan auta funkcionira (barem zasada) sasvim pristojno, iako bih volio da se možda sve odvija malčice brže. No ne trebate brinuti, nije dosadno šetati jer su diljem arena razbacani power-upovi, a dodatni automobili se nalaze na svakom koraku. Jesam li vam rekao da možete ukrasti druge automobile i izbaciti vozača van? Radi se o strašno zanimljivoj mehanici i već vidimo kakav užitak će biti izbaciti prijatelja. Da, ovo će biti igra koja će razarati prijateljstva.

Prvi dojmovi su dakle itekako pozitivni. Neki od vas će poželjeti baciti rundu-dvije prije posla, neki od vas će trajhardati do iznemoglosti, jer Destruction AllStars definitivno posjeduje potencijal da jednog dana postane dio E-Sport scene. Nemojte da vas odbije to kompletno šarenilo jer ovo nije samo igra za djecu. Najbitnije je da su developeri, prema našim prvim dojmovima, pronašli pravi balans između vožnje i šetnje jer i jedno i drugo je zabavno i igrivo. Od ovakvih igara ni ne tražimo ništa drugo.

Dakle, Destruction AllStars je besplatan za sve PS+ pretplatnike na PlayStationu 5. Javite nam prve dojmove!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra