FFA Focus

Returnal prva pomoć – kako preživjeti duže?

Returnal je teška igra. Posebno ako ste prosječan igrač kao što sam to ja, ali i ovako prosječan došao sam do kraja igre. Da, trebalo mi je oko 30 sati dok nisam smlavio zadnjeg bossa. Za malo bolje igrače Returnal možda neće biti toliko težak, ali je igra kao igra teška. Jako teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga sam odlučio napisati nekoliko savjeta koji će vam olakšati igru i pomoći da preživite duže. Možda i dođete do kraja u jednom runu ako se puno stvari posloži.

1. Kako sačuvati poziciju u igri?

Nikako. Da, Returnal nema save funkciju, no ono što sam ja koristio i što djeluje – stavite PS5 u rest mode. Nemojte ugasiti igru, nego je pauzirajte i stavite konzolu u spomenuti rest mode. Kad ponovno upalite konzolu, nastavit ćete tamo gdje ste stali.

2. Prvi biom (level) iskoristite za nadogradnju

Returnal možete igrati tempom koji vi želite, no savjetujem vam da prvi svijet počistite maksimalno. Razlog je očit: nadogradnja lika i skupljanje valuta u igri – Ethera i Obolitea. Ether pronalazite u igri (ljubičasta zraka), dok ćete Obolite dobiti ubijanjem neprijatelja i skupljanjem narančastih zraka po mapi. Također, ubijanjem neprijatelja povećavate Proficiency level što znači da ćete dobivati sve bolja i bolja oružja što je jako bitno za biome koje dolaze.

3. Ne ulazite nespremni u ovo područje

Ja sam naučio na teži način. Kad vidite ova vrata na mapi (simbol sa zvijezdom) ne ulazite ako nemate dovoljno zdravlja i jako oružje. Uvijek se možete vratiti kad se pojačate. Iza ovih vrata krije se hrpa neprijatelja i nije lagano preživjeti. Ako uspijete preživjeti, čekaju vas dobre nagrade.

4. Što prije nadogradite zdravlje

Na početku u igru krećete s punim health barom. Ako uspijete pokupiti 3 komada zdravlja, a da vas neprijatelj ne pogodi, proširit ćete zdravlje. Ako uspijete ostati netaknuti i opet skupite 3 komada zdravlja, ponovno ćete proširiti zdravlje. Ovo je jako bitno da povećate health bar jer će vam trebati. Health bar možete povećati 100%.

5. Skupite 300 Obolitea i kupite si ekstra život

Jedan od najkorisnijih i najboljih artifekata u igri je ovaj mali astronautić (slika ispod). U svakom levelu nalazi se prostorija gdje možete kupiti nekoliko stvari, a kad imate sreće i pojavi se ovaj čiko, kupite ga. To vam je dodatni život.

6. Skupite 6 Ethera i kupite si ekstra život

Ako u trenutnom runu nema astronautića, pronađite ovo čudo na mapi. Naime, kad umrete ovaj portal (?) će vas vratiti u život, a da ne izgubite run. E sad ima jedna nepoznanica – dok me astronaut svaki puta vratio u život, ovaj portal nije. Je li šansa 50/50 ili je nekakav bug – ne znam. Ono što znam da me pola puta vratio i spasio me.

7. Povećajte si zdravlje za 25%

U istoj onoj prostoriji gdje možete kupiti astronauta, postoji mogućnost i da si nadogradite ukupno zdravlje za 25% što uopće nije zanemarivo. Nadogradnja nije jeftina, ali vrijedi.

8. Kupite si nekoliko života pomoću parazita

Ako naiđete na ovog parazita, obavezno ga zalijepite za sebe. Naime, on vam omogućava da preživite nekoliko puta. Mana je što svaki put kad preživite killing blow, otić će vam dio health bara. Zato je jako bitno da zdravlje proširite, ali ovaj parazit će vam spašavati glavu.

9. Nije sramota pobjeći od borbe

Greška koju sam ja na početku radio je ta da sam baš sva vrata otvarao i ulazio u područja u koja nisam trebao. Katkad je najbolje samo pratiti glavni put, a kad se osjećate dovoljno sigurni i moćni, vratite se na sporedni sadržaj. Glavni put često donosi jako korisne nadogradnje koje nećete pronaći na sporednim vratima.

10. Pucajte u glavu (smiješak)

Mini boss borbe su prilično teške. Čak su nekad teže nego glavne boss borbe. Ključna stvar je da skužite gdje se nalazi weak point. Gotovo uvijek on je na glavi mini bossa. Primjetit ćete to po jarko crvenoj boji. Posebno je efektivno kad to mjesto pogodite s L2 + R2 kombinacijom.

Možda najvažniji savjet – ne gubite volju i uživajte u igri jer kad se poklopi jedan onaj savršeni run, uživat ćete kao rijetko kada. Sretno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra