FFA Focus

Rezime Xbox prezentacije: Starfield, nova Forza, Redfall, besplatni Overwatch, Diablo 4…

300x250

Xbox je svoju Showcase prezentaciju nakrcao s preko 90 minuta sadržaja, najviše gameplaya dosad, a sve spomenute naslove obećao je zajedno sa svojim partnerima isporučiti u narednoj godini. Dakle, do 13. 6. 2023. Nedostajalo je najava baš novih naslova, kao i prikaz nekih od drugih najiščekivanijih poput Fablea i Hellbladea, međutim, bilo je tu jako finog materijala.

Sve smo priložili ispod, a ako vas zanima više, kliknite na poveznice ispod trailera koje vode na više informacija. Poslije toga javite dojmove ovdje i glasujte u našoj velikoj anketi. Napomenimo, sve nabrojano ispod stiže od prvog dana na Game Pass.

Prvi prikaz Starfielda uopće

Na samom kraju prezentacije na pozornicu je izašao šef Bethesde Todd Howard koji i osobno vodi razvoj ovog golemog svemirskog RPG-a s preko 1000 planeta. Izgleda baš onako kako biste mislili da bi izgledao Fallout ili Skyrim u svemiru, međutim, tehnički predstoji jako puno poliranja.

Novi gameplay prikaz za A Plague Tale: Requiem

Nastavak omiljene nam akcijske avanture iz 2019. i dalje se planira za ovu godinu. Brat i sestra ponovno prate najezde štakora, a iako ovaj Requiem ima marketinšku suradnju s Xboxom, ovaj naslov igrat ćemo i na PC-ju te PS5.

Otkrivena je nova Forza Motorsport

Kako se čini, osma Forza Motorsport odbacit će numeriranje te izaći pod originalnim imenom. Developeri iz Turna 10 novu Forzu nazivaju “tehnički najnaprednijom racing igrom ikad napravljenom”, a upravo tako i izgleda. Izlazi u proljeće iduće godine.

Redfall je dobio novi gameplay prikaz

Arkane je u 5 minuta gameplaya razotkrio sva 4 heroja, a iako je građen prvenstveno kao iskustvo za jednog igraća, naknadno je odlučeno kreirati i kooperativan način igranja.

Hollow Knight: Silksong smo prvi put čuli nakon 3 godine

Hollow Knight: Silksong je od DLC-a izrastao u punokrvni nastavak. Hornet je potpuno novi lik s novim mogućnostima i sposobnostima.

Overwatch 2 izlazi u listopadu te postaje F2P naslov

Overwatch 2 je novim gameplay prikazom postao je F2P naslov te dobio datum izlaska za 4. 10. Izlazi i na PlayStationu.

Diablo 4 izlazi u prvoj polovici 2023.

Diablo 4 je dobio prvi prikaz s Xbox Series X konzole, otkrio je petu i posljednju klasu, te najavio open world elemente s PvP-om, cross-platform igranjem i dijeljenjem napretka među platformama.

Ark 2 seli na novi planet

Microsoft je i s Wildcard studijem dogovorio Xbox ekskluzivnost, ali Ark 2 ipak će tek dogodine. Vin Diesel je ostao jedan od glavnih likova.

Flintlock: Siege of Dawn je dobio prvi gameplay prikaz

Flintlock: Siege of Dawn je još jedan od naslova koji je iskombinirao barut i magiju. Izlazi početkom iduće godine na PC i Xbox.

Wo Long: Fallen Dynasty je nova igra studija Team Ninja

Team Ninji pridružio se producent Bloodbornea Masaaki Yamagiwa. Zasad je Wo Long potvrđen samo za PC i Xbox, a na prvi gameplay prikaz još ćemo pričekati.

Minecraft dobiva još jedan spin-off

Minecraft je akcijska strategija, izlazi dogodine, a osim cinematičnog trailera zasad nismo dobili konkretne informacije.

Obsidianov 2D RPG Pentiment izlazi najesen

Josh Sawyer, čovjek koji je svojevremeno vodio razvoj Fallout: New Vegasa, ali i Pillars of Eternityja sada vodi razvoj 2D RPG-a Pentiment.

Lightyear je novi farming sim

Da, Lightyear Frontier je stvarno farmin-sim s mechovima, ali bez ikakvog nasilja.

Scorn izlazi 21. 10

Nakon kontroverzi s početka godine Scorn je konačno dobio datum izlaska te pretendira biti najužasnija igra ovog Halloweena.

Riot i Hideo Kojima

Novi Xboxovi partneri postali su Riot i Hideo Kojima. Game Pass pretplatnici će za nekoliko mjeseci moći igrati sa svim championima u League u Legendsu te agentima u Valorantu, potpuno besplatno bez dodatnog plaćanja. S druge strane, Hideo Kojima za Xbox radi naslov temeljen na cloud tehnologiji, “nešto neviđeno dosad”.

Sea of Thieves i Forza Horizon 5 dobivaju ekspanzije

S novom besplatnom ekspanzijom igrači u Sea of Thievesu moći će postati kapetani, što znači imenovanje brodova i dekoraciju kabine. Sedma sezona stiže 21. 6. TRAILER.

Forza Horizon 5, kao i prethodnik, dobit će Hot Wheels DLC 19. 7. TRAILER.