FFA Focus

Sony na PlayStation Showcaseu nije najavio drugu fazu PlayStationa 5

Kao i nebrojeno puta dosad kada Sony najavi prezentaciju igara, uslijedile su glorificirane najave trust me bro’ izvora. Novinari, kreatori, leakeri i influenceri natječu se tko će više nahajpati događaj, iz rukava se vade svi mogući kultni serijali, rebootovi, želje i pozdravi, broje se klikovi i pregledi (nećemo se lagati, brojao ih je i FFA) i kakva god naposlijetku bila prezentacija, razočaranih će uvijek biti. Noćas si Sony nije pomogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Druga faza PlayStationa 5”, kao parola izlazila je iz tipkovnica brojnih istaknutih figura globalnog gaming communityja. Po najavama, Sony je trebao predstaviti igre svih ili većine velikih first party studija, pa makar i s ranim CGI prikazima. Međutim, ovo noćas je bila prvenstveno multiplatform prezentacija. I to jako dobra multiplatform prezentacija kojoj bismo aplaudirali da je, recimo, bila dijelom Summer Games Festa. Ovo noćas nije bila PlayStation prezentacija.

Najave Xbox i PC igara

Neke prikaze čekali smo godinama. Alan Wake 2, Assassin’s Creed Mirage, The Talos Principle, remake Snake Eatera, Dragon’s Dogma 2, novi veliki Bungiejev naslov… Svi oni jutro kasnije nastavljaju skupljati milijunske preglede i pozitivne reakcije masa igrača. Da je bilo dobro, dokaz je i FFA, brojimo najveću dnevnu posjećenost uopće, odmah iza reveala PS5 2020. Međutim, od PlayStationa ne da nismo dobili najavu nastavka generacije, nego nismo dobili ni naznaku onoga što bi trebalo uslijediti iduće godine.

Marvel’s Spider-Man 2 izgleda sjajno, fanovi će ga obožavati i u jesen mu je zagarantirana prodaja uz bok najboljim igrama ove godine. Ujedno, Spider-Man 2 je jedina noćas prikazana first party PS5 ekskluziva. Na Showcaseu su se noćas prezentirali i Sonyjevi Bungie, Haven i Firesprite, međutim, i Marathon i Fairgame$ i Concord su live-service multiplatform naslovi.

Stoga ne čudi da se šef Xboxa Phil Spencer javno zahvalio i čestitao PlayStationu. Kako i nebi, jučer je dobio prikaze 12+ novih igara za Xbox, pa ako bacite oko na njegov Twitter, pomislit ćete da je jučer upravo Xbox imao prezentaciju. Sve pršti od najava i trailera. PlayStation Showcase bio sjajna uvertira u Xboxovu prezentaciju zakazanu za 13. 6. MS-ov PR može trljati ruke na račun besplatnog PR-a.

Volimo super igre, noćas ih je bilo sasvim dovoljno i neka ih na svim platformama. Sony je pripremio dobru prezentaciju igara te igrači u globalu mogu biti zadovoljni. Ali je ostao dužan fanovima. Dobra vijest po njih je – igara ima i bit će ih. Dužni su nam ostali najveći PlayStationovi studiji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano