FFA Focus

Stigla je jesen puna hit igara! Što planirate odigrati u 10. mjesecu?

Ptice vani pjevaju
Tipkovnica crkla
Ja igram sve igre.
Jin Sakai

E, tako. Sad kad smo završili našu Tsushima haiku Jin poeziju, vrijeme je da se posvetimo igrama koje ćemo igrati već za koji dan. Službeno je došla jesen, a to označava izlazak velikih i malih igara u velikim količinama. No, ove godine svjedoci smo jednog velikog presedana – do kraja godine nećemo igrati niti jednu veliku PlayStation ekskluzivu. Ima li onda igara? Itekako ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FIFA 22

Recenzije su vani, a uskoro će i naša. FIFA 22 je manje-više ista igra svake godine koju ćemo svejedno igrati. Samo napomena da su PS4, Switch i PC verzije igre jednake FIFA-i 21. Samo su PS5 i Series S/X dobili značajnija poboljšanja.

DATUM IZLASKA:

1.10.

PLATFORME:

PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC

Alan Wake Remastered

Remaster odlične X360 ekskluzive koja je kasnije došla i na PC, a po prvi put dolazi na PlayStation platforme. Remaster donosi poboljšanu grafiku, animacije i još detaljnije likove. Većinu igrača čeka vrhunska (horor) avantura i još bolja atmosfera. Ne propustite Alan Wakea.

DATUM IZLASKA:

5.10.

PLATFORME:

PlayStation 5Xbox Series X/SPlayStation 4Xbox OnePC

Hell Let Loose

WW2 FPS koji naglasak stavlja na taktičko razmišljanje i pomno promišljanje svakog idućeg koraka. Igra dolazi na PS+, pa vjerujemo da će je mnogi i isprobati. Ako je već niste odigrali na PC-ju.

DATUM IZLASKA:

Od ranije na PC-ju, 5.10. na konzole

PLATFORME:

PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Nickelodeon All-Star Brawl

Ukratko, ova igra je Super Smash Bros. Brawl za siromašne, odnosno igra po uzoru na Nintendovu perjanicu, samo s likovima iz Nickelodeon likovima.

DATUM IZLASKA:

5.10.

PLATFORME:

PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC

Super Monkey Ball Banana Mania

Platformer odnosno party igra koju čak naš Icek ne želi igrati. Onda znate da nešto ne štima. Ovaj serijal ima već dugogodišnju tradiciju iza kojeg stoje SEGA i Ryu Ga Gotoku Studio.

DATUM IZLASKA:

5.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Far Cry 6

Znate već sve – još jedan Far Cry smješten u predivni open world svijet. Ako ste igrali Far Cry 4 ili 5, onda znate što možete očekivati. Nadamo se samo da će priča biti na zadovoljavajućoj razini posebno kada znamo da je glavnog negativca utjelovio Giancarlo Esposito.

DATUM IZLASKA:

6.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, Luna

Metroid Dread

Vraća se legendarna Samus Aran i side-scrolling gameplay koji je karakterizirao i druge 2D Metroid igre. Nemamo što puno reći osim da je jasno da nas čeka još jedan hit, a mi se nadamo da ćemo u budućnosti vidjeti kako izgleda Metroid 4.

DATUM IZLASKA:

8.10.

PLATFORME:

Switch

Back 4 Blood

Back 4 Blood je najjednostavnije opisati kao spiritualnog nasljednika Left 4 Deada. Mi smo igrali betu koja nas nije razočarala i definitivno nas čeka poprilična zabava u co-op načinu igranja. Ako imate Game Pass, onda igru možete od prvog dana isprobati na njemu.

DATUM IZLASKA:

12.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Crysis Remastered Trilogy

Crysis 1, 2 i 3 u jednom paketu s nikad boljim vizualima. Posebno ako ćete igrati na PC-ju, Series X/S i PS5. Čak i Switch verzija izgleda OK, ali ako možete – nabavite ovo za next-gen konzole ili PC.

DATUM IZLASKA:

15.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

NHL 22

Jedina i najbolja simulacija NHL-a na tržištu koja ponovno najviše novina donosi na next-gen konzolama.

DATUM IZLASKA:

15.10.

PLATFORME:

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Echo Generation

Ponovno na Game Pass i ekskluzivno za Xbox i PC, dolazi nam jako zanimljivi i predivno pikselasto izgledajući turn-based RPG u kojem ćemo kontrolirati Dylana, njegovu sestru, njihove prijatelje i pazite sad – njihove ljubimce.

DATUM IZLASKA:

21.10.

PLATFORME:

PC, Xbox One, Xbox Series X/S

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Treći dio Dark Pictures Anthologyje i igra za sve ljubitelje horora, posebno Until Dawna. Treći dio smješten je u 2003. godinu, a mjesto radnje je Irak. Supergiant Games su obećali da ćemo u ovoj trećoj epizodi puno više istraživati i puno više se plašiti nego do sada. Jedva čekamo.

DATUM IZLASKA:

22.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Guardians of the Galaxy

Nećemo suditi prije reda, ali čini nam se kako Eidos Montreal i Square-Enix imaju u rukavu prilično zanimljivu single player avanturu koja bi nam morala oprati gorak okus koji su nam ostavili GaaS Marvel’s Avengersi.

DATUM IZLASKA:

26.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Solar Ash

Predivni 3D open world platformer koji nas je oduševio prikazom na PlayStation konferenciji početkom godine. Igra koja ima ogroman potencijal i nekako se nadamo da ćemo dobiti veliko iznenađenje. Jesmo rekli da izgleda predivno? Jesmo.

DATUM IZLASKA:

26.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5

Riders Republic

Autor ovog članka odgovorno tvrdi da će Riders Republic biti jako dobra igra. Naime, igrao sam betu koja me oduševila, a čak nisam ljubitelj ekstremnih sportova. Igra nudi ogromnu mapu, veliku raznolikost i izbor sportova i što je jako bitno – jako je zabavna i igriva. Mislimo da ćemo dobiti možda ponajbolju igru koja je fokusirana na svijet ekstremnih sportova.

DATUM IZLASKA:

28.10.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Age of Empires 4

I ovdje znate već sve – jedna od najboljih RTS igara svih vremena, čiji četvrti nastavak konačno 28. 10. dolazi na PC – Game Pass, Windows Store i Steam.

DATUM IZLASKA:

28.10.

PLATFORME:

PC

Fatal Frame: Maiden of Black Water

Horor serijal koji je slavu stekao na PS2 konzoli, a ugled je prilično uprskao izlaskom Fatal Frame: Maiden of Black Watera na Wii-U konzoli. Nažalost, upravo Black Water dolazi na konzole i PC i moramo reći da nismo optimistični jer ovdje nije riječ o remasteru ili remakeu, već kako se čini, o običnom portu.

DATUM IZLASKA:

22.10.2015 (Wii-U); 28.10. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Mario Party Superstars

Hrpa mini i board igara na jednom mjestu. Očekujemo odličnu zabavu i igrivost, posebno kad ćemo igrati s društvom na Switchu. Mario Party igre su oduvijek zabavne, osim kad odlučite razbiti joypad. Prava zabava za ovo jesensko vrijeme.

DATUM IZLASKA:

28.10.

PLATFORME:

Switch

Što kažete na igre koje nam dolaze već od sutra? Nekada je listopadska ponuda bila i bogatija, ali ponuda je i više nego solidna. A onda nas u 11. mjesecu čekaju velike blockbuster igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra