FFA Focus

Što igrati i što smo igrali na Steam Next Festu? vol.1.

Nakon četiri mjeseca razmaka, stiglo nam je ljetno izdanje ovogodišnjeg Steam Next Festa. Počevši 2019.-e pod imenom Steam Game Festival, Next Fest je digitalni festival koji u fokusu stavlja nadolazeće igre. Organiziran od strane Valvea na svom digitalnom dućanu/distribucijskoj platformi, igračima je dostupno za isprobati preko stotinjak demoa, a idealna je to prilika za razvojne studije i izdavače da prikazu svoje naslove široj gaming populaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naredna tri dana u tri dijela opisat ću vam što sam igrao i što mi se ni(je) svidjelo. Ovo su prve tri igre na koje valja obratiti pažnju u narednim mjesecima. a njihove demo izvedbe možete isprobati i samu.

Viewfinder

  • Razvojni studio: Sad Owl Studios
  • Izdavač: Thunderful
  • Datum izlaska: 18.7.2023

Puzzle igra iz prvog lica u kojoj manipulirate okolišem pomoću fotografija koje nalazite u okolišu ili kreirate pomoću instant kamere. Kada ih nabavite, njihovom uporabom možete stvarati nove prostorije ili modificirati postojeće. Mehanički je to izvedeno jednostavno i intuitivno te mi je drago što postoji varijacija zagonetki. U jednom trenutku će te raditi niz platformi od jedne kako bi ste dospjeli do kraja nivoa dok će te u drugom sam izlaz približiti sebi. Ako zapnete, uvijek možete vratiti vrijeme prije nastanka problema.

Tražite li igru ležerne atmosfere koja će vam malo upregnuti moždane vijuge, Viewfinder je za vas.

Lies of P

  • Razvojni studio: Round8 Studio
  • Izdavač: Neowiz
  • Datum izlaska: 19.9.2023

Soulslike koji je mračna interpretacija Pinokija smješten u industrijsko društvo koncem 19. stoljeća. U igri preuzimate ulogu titularnog junaka koji se bori protiv pobunjenih mehatroničnih lutaka.

Nikad nisam igrao Dark Souls i ine igre pa ih ne mogu usporediti, ali Lies of P mi se svidio. Art design je lijep, borba mi se svidjela kao i izgled neprijatelja (iako mi nema smisla zašto postoje “realistične” pasolike lutke, ali nema veze). Kao i ostale predstavnice žanra, Lies of P se vodi motom “strogo, ali pravedno”. Ako ste početnik kao ja, trebat će vam malo vremena da se naviknete na igrine sustave no zato savršeno pariranje bossu koji vas je pregazio desetak puta te oduzimanje više od polovice njegovog zdravlja na taj način je jako zadovoljavajuće iskustvo.

Preuzmite i pogledajte zašto je više od milijun ljudi isprobalo demo.

Shadow Gambit: The Cursed Crew

  • Razvojni studio: Mimimi Games
  • Izdavač: Mimimi Games
  • Datum izlaska: 17.8.2023

Oživljavanje zaboravljenih franšiza nije nepoznanica u svijetu video igara, no rijetki studiji uspiju revitalizirati čitavi žanr. Njemački studio Mimimi je to uspio sa stealth strategijama (npr. Commandos serijal) izdavši Shadow Tactics te treći nastavak Desperadosa. Za novi projekt se drži žanra, ali ovaj put tematski idu u njima neistražene vode.

Shadow Gambit veliku inspiraciju vuče iz filmskog serijala Pirati s Kariba te u njemu vodite posadu ukletih gusara koje traže blago pokojnog kapetana prije nego što ga nađe Inkvizicija. Istraživat će te različite otoke, infiltrirati kampove, utvrde, lučke gradiće, itd., te suptilno i kreativno se rješavati neprijatelja. Kako to bude u ovakvim igrama, imate na raspolaganju šarene likove koji se razlikuju po sposobnostima i stilu igranja. Zanimljivost je da, kada ih skupite dovoljno, možete sastaviti ekipu po vašem izboru.

Napomena: poželjno je demo instalirati na SSD. Ako ga stavite na HDD, inicijalno učitavanje će vam trajat oko 3-5 minuta dok se ostatak igre normalno učitava.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra