FFA Focus

Top 5 igara koje smo „pržili“ početkom milenija

Sjećate li se uopće kako izgleda CD i pržilice za njega? Zvuk nakon što pritisnemo tipku „Burn“ u programu Nero, strepnja hoće li uspjeti kopija posljednjeg praznog CD-a i stvaranje budućih planova o razmjeni igara sa susjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prilikom navodim listu top 5 igara koje smo „pržili“ i posuđivali od svih onih koji su bili voljni podijeliti svoju „original“ igru s vama.

1. The Sims i The Sims 2

Smatram da na ovom planetu ne postoji puno igrača koji nisu barem čuli za Simse. Prvi dio Simsa izašao je 2000. godine i obilježio čitave generacije igrača. Ako ste bili dovoljno sretni da uz Simse imate dodatke i ekspanzije koje su išle uz njih, vjerojatno je vaša kopija igre više bila u drugim domovima i pržilicama nego kod vas.

Simsi su u potpunosti osvojili tržište i zavladali slobodnim vremenom svih mladih ljudi u rekordno kratkom vremenu. Nekoliko godina kasnije dogodila se ista situacija i s drugim nastavkom Simsa, koji su bili revolucionarni u 3D-u nakon što ih je preuzeo Electronic Arts.

I da, znam što ste radili u Simsima.

2. Age of Empires I i II

Dobri, stari Age of Empires. Vjerojatno u svakom trenutku mogu naći barem dva CD-a s nekim nastavkom Age of Empiresa kojeg sam toliko puta odigrala. Povijesno – strateška igra, koju su voljeli svi, bez obzira na spol i dob igrala se satima i danima, samostalno ili s prijateljima i uništila mnoga prijateljstva i ljubavi, pogotovo kad bi se netko usudio potopiti vaše mornarice ili uništiti svjetsko čudo koje vam se gradilo satima.

Definitivno jedna od onih igara koja je bezvremenska i koju bi trebalo ponovno odigrati. Wololo!

3. Grand Theft Auto: San Andreas

Naravno, kao i prethodni naslovi, San Andreas je apsolutni klasik. Postoji li bolji trenutak u video igri nego trenutak kad uđete kod frizera s kratkom kosom i izađete s dugom? Kad usred grada koristite toliko šifri da igra izgubi svoj smisao, a pritom su vam sve šifre zapisane na jedan papir iskinut iz matematičke bilježnice?

4. Need for Speed (Underground)

Need for Speed sam jednostavno morala staviti na popis, prvenstveno jer sam zapamtila način na koji su djeca zvala ovu igru: čuveni nitvorspid i njegov brat, kolofdjuti. Iako prvenstveno namijenjena za mušku publiku, Need for Speed  igrali su svi, makar kako bi obojali automobil u neku lijepu boju.

5. Tomb Raider II

Za kraj, čuvena Lara Croft nalazila se na mnogim CD-ovima. Nastavci Tomb Raidera ostvarili su brojne uspjehe u svojim ranim danima, pogotovo nakon izlaska filma s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi. Avanture Lare Croft smještene u različite dijelove svijeta pružile su svima bezbrojne sate igranja, pogotovo kad je bilo vrijeme za strpati butlera u frižider.

Naravno, lik Lare u svojim ranim danima bio je odličan za učenje geometrije, pogotovo piramida na strateškim mjestima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano