Otimači izgubljenih ekrana

Otimači izgubljenih ekrana: Epizoda #4 – Sudar superherojskih svjetonazora


CroZac_Drake Marvel Cinematic Universe TOP14

14. 

Nakon odličnog uspostavljanja franšize, nastavak ne uspijeva ponoviti uspjeh prvog filma i kombinacijom prilično mlake priče i glavnog negativca spušta se na dno liste Marvelovih filmova.

13.

Iako prilično dobar film i uvod u lik Hulka, koči ga činjenica da to nije isti lik kao i u ostalim nastavcima zbog promjene glavnog glumca. Edward Norton odlično je odradio ulogu, ali Mark Ruffalo ipak je za koplje jači.

12.

Chris Hemsworth rođen je za ulogu Thora, to je dokazao i u ovom filmu, ali u svakom segmentu filma fali ono nešto malo kako bi se izdigao na više mjesto.

11.

Posljednji solo film u kojem gledamo RDJ-a kao Iron Mana nudi dobru količinu humora, emocije i obilje akcije u kojoj sudjeluje mnoštvo „manjih“ Iron Mana. Prilično loše odrađen negativac ipak ga spušta nešto niže na listi.

10.

Ambiciozniji nego original, nastavak Thora nudi dobru akciju, produbljenje karakterizacije likova i više Asgarda. Iako iskreno, i da tome nije tako, bio bi mi bolji od originala iz jednog razloga… Zachary Levi.

9.

Chris Evans prvi puta kao ultimativni good guy MCU-a pruža dobar origin story koji ipak nije nagoviještao u kojem će se smjeru nastavci razviti. Plus, povijesna pozadina filma nikako ne odmaže.

8.

Doctor Strange posljednji je film iz MCU-a, a služi kao odličan origin story u lik Stephena Strangea i daje dašak svježine u MCU uvođenjem magije. Cumberbatch se već dokazao kao odličan dodatak već impresivnoj skupini likova, a ponajbolji vizuali u filmskoj industriji općenito i trippy priroda filma nude izvrsnu i kompaktnu zabavu.

7.

Najsimpatičniji origin story i film s najbolje pogođenim humorom u MCU-u pruža možda jedan od prizemnijih pristupa bez ikakvih pokušaja stvaranja spektakla. Heist film koliko i superhero, Ant-Man je jedno od Marvelovih boljih djela.

6.

Misfitsi Marvelovog univerzuma pojavili su se niotkuda i osvojili srca svih fanova. Odličan humor, vizuali i fantastičan soundtrack potpomognuti simpatičnim likovima rezultirali su ogromnim uspjehom. Ne zaboravimo jednu od boljih cameo uloga Stana Leeja.

5.

Iako veći i „ambiciozniji“ od originalnih Avengersa, kvalitetom je ipak nešto ispod njih. Akcija je jedna od impresivnijih u MCU-u, ali manji detalji ipak ga spuštaju nešto niže na ljestvici. Veliki plus ide na uvođenje novih likova i odlična priča o liku Hawkeyea.

4.

Film kojim je sve započelo ne trudi se biti nešto previše spektakularno, već odličnom pričom uvodi lik Tonyja Starka u MCU, a RDJ-a uspostavlja kao ikonu. Prvih pola sata filma bilo je dovoljno da me osvoji, a doživljaj koji je film ostavio na mene, ali siguran sam i ostatak ljudi omogućio je sve što je nakon ovog filma uslijedilo.

3.

Heroji na jednoj strani, heroji na drugoj strani. Šibanje epskih proporcija nudi možda i najzabavniju akciju kroz sve filmove, a uvođenje Black Panthera i Spider-Mana pun su pogodak. Ne zaboravimo odličan humor te možda i „najemotivniju“ priču potpomognutu fantastičnim izvedbama koje ovaj film smještaju visoko na listu.

2.

Film s najboljim plotom u MCU-u označio je ulazak braće Russo u taj isti univerzum. Uvođenje Falcona, odlične akcijske scene (Fury u automobilu, nuff said) i već spomenuta fenomenalna priča koja na trenutke podsjeća na neke od boljih trilera rezultirale su fenomenalnim filmom, a objektivno možda i najkvalitetnijim od svih u MCU. Nezaboravno iskustvo i film u kojem bez problema mogu uživati čak i oni koji ne spadaju u ljubitelje žanra.

1.

Tata mata Joss Whedon po tko zna koji put u svojoj je karijeri isporučio. Prvi veliki team up na ekranu ispunio je sva očekivanja i pružio nam spektakl epskih razmjera u kojem smo vidjeli obilje humora, odličnih one linera i dobru priču potpomognutu odličnim Lokijem. Totalno subjektivno, ali taj utisak koji je film ostavio na mene je neizbrisiv. Prvo gledanje tolike skupine likova ne ekranu neponovljivo je ma koliko god se ta skupina širi (Civil War). Film koji me totalno ubacio u svijet superheroja i za mene zasluženo prvi na listi.

NATRAG

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Prethodna stranica 1 2 3 4

Povezano