Recenzije

Recenzija | Pistol Whip (PS VR2)

SUPERHOT je jedan od VR1 klasika koji nije dobio svoju VR2 verziju. Šanse su niske da ćemo ga ponovno vidjeti, stoga je samo pošteno tražiti zamjenu. Imamo djelomično rješenje već sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan pogodak i gotovi ste!

Pistol Whip je čudna zvijer s jednostavnom premisom. Imate pištolj (ili dva) i pucate protivnike oko vas. Na prvi pogled sve jasno. Ali, vi se ne mičete – stojite na mjestu, kao da ste na pokretnoj traci i putujete kroz psihodeličan pejzaž. Neprijatelji se javljaju u valovima iz svih smjerova i ciljaju vašu tvrdu glavu.

Naravno, izbjegavate metke graciozno kao gazela, ali nešto vam svejedno ne štima. Odjednom su i prepreke na putu, pa se morate (manje graciozno) naglo baciti na pod ili uzmaknuti u stranu. Odjednom ste u uskom hodniku a ispred vas mafijaš. Nemate izbora nego – opaliti pištoljem u glavu. Točno kad pjesma u pozadini spusti beat. E, tek tada vam klikne.

Znaju se skrivati na najgorim mjestima.

I expect you to die, Mr. Bond

Pistol Whip nije tipična pucaljka. Igra vas nagrađuje za precizno ciljanje, ali i precizan ritam. Svaka razina (kojih ima mnogo, preko tridesetak) je zapravo jedna pjesma, najčešće elektronička. Ovisno o tempu, kretat ćete se po razini brže ili sporije. Ovisno o odabranoj težini, neprijatelji će se pojavljivati i slagati na razne načine, ali uvijek u ritmu pozadinske glazbe. Počet ćete igrati ovaj naslov kao svaku drugu pucačinu na traci, ali vrlo brzo ćete shvatiti da Whip pleše svojim korakom.

Svaka razina je tematski prikazana kao filmski set, a pjesme su predstavljene kao glazba iz filma tj. foršpana. Jednostavna, stilizirana grafika odaje puno bolji dojam nego što biste očekivali. Za pucanje pomaže jer je vrlo lako razaznati mete od pozadine, a meci koji lete do vas su jasna crvena boja. Tu imamo SUPERHOT trenutke, ali bez pauziranja akcije.

Izbora pucaljki napretek.

Osim vizualnih indikatora, Pistol Whip obilato koristi i 3D audio, jer drugačije jednostavno ne bi moglo. Na težim postavkama meci su svugdje oko vas i naprosto ih je nemoguće sve uočiti. Obavezno koristite dobre slušalice, jer zvučnik na televiziji vam neće puno pomoći. Ciljanje je djelomično olakšano uz pomoć praćenja očiju – izgleda da postoji određena doza automatskog ciljanja ako gledate u metu koju želite pogoditi. S obzirom koliko kaosa zna biti na ekranu, dobro dođe.

Spomenuti pistol whip ilitiga udarac pištoljem je kao točka na i nakon duže i izazovne sekcije. Metke punite tako što naciljate oružjem ravno dolje u tlo ili kad uspješno udarite pištoljem. Savršenim ritmom i nišanjenjem zapravo ne pucate nego plešete. Opasni balet u kiši metaka nikad ne dosadi.

Sekundu poslije – pistol whip.

Wick Balet

Mješavina Beat Sabera, SUPERHOT i REZ funkcionira jako dobro, možda i predobro. Težina je taman negdje na sredini; nije preteška, ali nije ni lagana ako samo želite završiti razinu do kraja. Za prva mjesta na bodovnoj ljestvici se treba pošteno oznojiti.

A ljestvica ima mnogo, jer igra nudi dosta slobode kako pristupiti svakoj razini. Prije nego što upadnete na filmski set, možete po svojoj volji mijenjati stil pucanja i razne varijable. Neke su samo vizualne razlike, poput tekstura na pištolju ili prilagodbe efekata na ekranu, ali dosta njih mijenja bodovanje i mehanike. Također, nemate samo obične pištolje, postoje i sačme, revolveri i još poneko iznenađenje.

Nemojte se sekirati, morate početi odnekud.

Moguće je ići do ekstrema u svakom pogledu; od neranjivosti do hiperbrzih metaka kojih vas ubijaju bez pardona, a ima i blesavih stvari poput velikih glava i gumenih metaka koji se odbijaju od površina. Postoji čak i mogućnost isključivo bliske borbe, bez pištolja. Kombinirajte modifikatore po želji, a svaka kombinacija ima i svoju rank ljestvicu za hvalisanje.

Bitno je naglasiti kako vam treba dosta prostora za ugodno igranje. Iako se ne mičete slobodno po virtualnom setu, igra će od vas tražiti aktivno kretanje u stranu i često ćete se saginjati, izvijati i skakati da izbjegnete metke. Nisam imao problema sa žicom između kacige i konzole, ali vrijedi se i toga osvijestiti.

Ne zaboravite, ne morate biti okrenuti u smjeru televizora kao s prvom kacigom jer su kamere sada interne. Namjestite se u prostoru gdje imate najviše slobodnog hoda i ne udarate namještaj, ukućane, akvarij, itd. Zadnje što vam treba je da netko nazove Hrabri telefon.

Pametno koordinirajte blizu i daleko.

Kardio za sve

Možete se praviti John Wick i u društvu – u Party modu dijelite kacigu jedan po jedan i natječete se lokalno. Imate pravu malu arkadu u dnevnom boravku, savršeno za tulume, barem dok netko ne razbije bakin porculan.

Upravo zbog poprilično aktivnog angažmana, ne bih preporučio Pistol Whip VR početnicima. Čak i na najlakšoj težini ćete cijediti kalorije, kao svaki pravi gamer nenaviknut na fizičku aktivnost. S druge strane, ako želite krenuti u mijenjanje vaših navika na bolje, Pistol Whip je odličan aerobik.

Goldfinger.

Također, ne zaboravite da je Pistol Whip dostupan i na prvoj kacigi bez novijih tehnoloških čuda, ali kupnjom imate obje verzije bez dodatnog troška. Studio Cloudhead je dosad stalno nadograđivao igru s besplatnim razinama i poboljšanjima, a ne vidimo razloga zašto bi sada prestali. Preporuka!

Pistol Whip recenzija

83

OCJENA: 83/100 – Odlična tjelovježba za odvažne strelce.

Kako ocjenjujemo?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra