Vijesti

Activision otpustio više od 190 ljudi, a u isto vrijeme isplatio šefu studija $200 milijuna bonusa

Je li vrijeme da Activision prebaci svoje sjedište negdje na Balkan? Ja (nije stav redakcije) mislim da itekako je jer ovaj naslov podsjeća na priče koje imamo priliku vidjeti na našem brdovitom Balkanu. Kako drugačije objasniti ovakav potez Activisiona koji nikad financijski nije bolje stajao, a koji je otpustio više od 190 ljudi te u isto vrijeme samo jednom čovjeku isplatio $200 milijuna bonusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Activision je mogao svakom otpuštenom djelatniku isplatiti milijun dolara i Bobby Koticku ostalo bi još $10 milijuna dolara bonusa + $20 milijuna koliko mu je plaća bez bonusa.

Što su dobili otpušteni radnici? Dobili su gift karticu u vrijednosti od $200 dolara koju mogu potrošiti za kupnju mikrotransakcija za igre koje su oni radili. Znamo da zvuči nevjerojatno, ali je istinito.

Activision pliva u novcu

Za sve vas koji volite Activision, otpuštanje radnika nema nikakve veze s možebitnom krizom. Naprotiv, dionice Activisiona nisu nikada više vrijedile nego danas. Primjerice – u ožujku 2016. godine dionica je vrijedila $32. Danas vrijedi više od $92. Dakle, vrijednost je porasla gotovo tri puta. U samom jeku pandemije, vrijednost dionice bila je čak iznad $100.

Početkom 2019. godine, Activision je otpustio više od 800 ljudi. Nakon nekoliko mjeseci otpustio je još njih 209, a sad je napravio novi rez. Otkazi su jasno sastavni dio poslovnih procesa, ali je li moralno isplatiti bonus od $200 milijuna jednom čovjeku i baciti na ulicu stotine drugih ljudi? Nismo sigurni.

Povezano