Vijesti

Agenti su najveća novost karijere u EA Sports FC 24

Bliži se premijera EA Sports FC-a. Hoće li novo ime povući promjene u karijeru, jedan od najpopularnijih modova uskoro bivše FIFA-e? Ukratko, karijera neće doživjeti neke korjenite promjene, ostat će približno slično iskustvo. Ali za razliku od nekoliko prošlih sezona FIFA-e, nije da neće biti promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžerska karijera

Developeri obećavaju više kontrole nad načinom i kulturom vođenja kluba. U menadžerskoj karijeri, utjecat ćete na filozofiju kluba kao nikada ranije. Prvenstveno odabirom jedne od 7 predefiniranih taktičkih vizija (ili kreacijom vlastite), čije postavke možete definirati u detalje, a potom ih kombinirati s klasičnim formacijama. Primjerice, taktička vizija može biti “gegen pressing”, a formacija klasična kloppovska 4-3-3. Ili pokušajte igrati pressing s nečim poput 4-6-0.

Na sve to nadovezuje i skautiranje, pa ćete moći uputiti skaute da pronađu igrače koji će odgovarati vašoj nogometnoj viziji. Primjerice, kada želite da vam pronađu veznjaka za igranje na kontra-napade, skauti će tražiti brzog, agilnog i izdržljivog igrača.

Djelom pripreme za utakmicu novost je izvještaj o protivničkom timu. Novo sučelje upozorit će na prednosti i nedostatke protivnika, pa na treningu uoči utakmice možete otključati privremeni stil za pojedine igrače kako bi se što bolje prilagodili onom što ih čeka.

Igračka karijera

Najveća novost u igračkoj karijeri su agenti. Na početku i tokom karijere postavljat ćete si ciljeve, poput odredišnog kluba, broja zgoditaka, asistencija i sličnog, a agent će vas usmjeravati konkretnim statistikama. Primjerice, ako želite ugovor s Manchester Cityjem, a napadač ste, dat će vam smjernicu u obliku broja golova kako bi vas Guardiola uopće razmotrio pored Haalanda.

Jedna od najvećih zamjerki u oba moda bile su repetitivne cut-scene, koje bi u FC24 trebale biti raskošnije i brojnije. Animirane su proslave titula prvaka s otvorenim busom, ceremonije za najbolje igrače (uključujući i Ballon d’Or), proslave pogodaka, podizanja trofeja…

EA Sports FC 24 izlazi 29. 9. na PC, PS5/4, XONE/S/X i Switch, a oni koji prednaruče Ultimate izdanje igrat će tjedan dana ranije.

Igra

Povezano