Vijesti

Ako bude kao u patentu, nova Nintendo konzola bit će najbizarnija dosad

Nintendo volimo baš zato što se usudi inovirati, a kroz dekade igranja svakako je izvodio jako puno neobičnih stvari. Današnji klasični kontroleri krenuli su upravo od Nintenda, svi se sjećamo šiljastog kontrolera za Nintendo 64, dvostrukih ekrana kod DS konzola, motion kontrola na Wii, tablet kontrolera na Wii-U, a na koncu i odvojivih kontrolera Switcha. Novi patent ukazuje na evoluciju svega nabrojanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše GameRant, patentirani dizajn djeluje kao Nintendo DS, ali s jednom bitnom razlikom. Ekrani se mogu razdvojiti, nakon čega djeluju svaki zasebno. Nintendo navodi primjer kada dva igrača razdvajanjem ekrana mogu igrati zajedno povezani bežičnom mrežom. No tu nije kraj posebnim mogućnostima. Poleđina uređaja osjetljiva je na dodir, pa igrači mogu donekle upravljati uređajem čak i kada je on sklopljen.

I dok patenti nikada nisu garancija završnog proizvoda, novo rješenje svakako izgleda interesantno i voljeli bismo vidjeti kako djeluje u praksi, osobito iz tehničkog pogleda. Da koncept DS-a prolazi ukazuje lista najbolje prodavanih konzola svih vremena, gdje Nintendo DS na vječnoj ljestvici zaostaje samo za milijun primjeraka za vodećim PS2.

Insajderi kažu kako se Nintendo priprema za lansiranje nove konzole u 2024. Najveći svjetski studiji navodno već imaju dev-kitove, a tehnologijom se nastavljaju na novu generaciju Nvidijinih čipova sposobnom izvoditi Matrix demo na razini PlayStationa 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano