Vijesti

Amazon želi kupiti Electronic Arts, navodno je sve već riješeno

Več tjednima internetom kruže glasine kako je Amazon navodno jako zainteresiran za kupovinu Electronic Artsa. Kako javlja novinska agencija GLHF specijalizirana za gaming, od koje vijesti preuzimaju najveći svjetski mediji, navodno se upravo za danas sprema službena potvrda.

AŽURIRANJE 17:00: Ugledni analitičar “iz provjerenih izvora” tvrdi kako Amazon ipak ne namjerava kupiti EA. Službene potvrde ni demantija još uvijek nema

“Prema našim izvorima, objava će uslijediti danas”, navodi GLHF, a prenosi partner agencije USA Today. Novinari navode da će to biti pametan potez, jer Amazon će konačno steći kreativni kapital za izradu igara, nešto što već neko vrijeme samostalno pokušava, ali ne ide mu od ruke. Iznos se ne navodi, ali sigurno će biti golem budući da EA u ovom trenutku na tržištu vrijedi preko 35 milijardi dolara.

Amazon bi tako jednom akvizicijom dobio jednog od najvećih svjetskih izdavača video igara s nemjerljivo vrijednim IP-evima poput onih od EA Sportsa, a zatim i Battlefielda, Mass Effecta, Dragon Agea, Apexa, Star Wars Jedia, Simsa i drugih, ali i čitav niz racing naslova s obzirom na EA-ovu nedavnu akviziciju Codemastersa.

Vodeći ljudi Electronic Artsa posljednjih godina nisu kategorički odbijali akviziciju, koja im pak uz nekog većeg partnera omogućuje kvalitetnije djelovanje uz manje financijskog rizika. Kao favoriti za kupovinu EA-a spominjali su se Amazon, Tencent i Microsoft koji nebi imao ništa protiv, ali mu akviziciju takvog tipa nakon Activisiona nebi odobrile agencije koje paze na monopol u globalnoj ekonomiji.

Povezano