Vijesti

Ugledni analitičar tvrdi kako Amazon ipak ne kupuje EA. Službene potvrde ni demantija još uvijek nema

Nakon što je novinska agencija GLHF ranije danas objavila kako Amazon dovršava akviziciju Electronic Artsa, u program CNBC-a javio se ugledni novinar/analitičar David Faber kojem su izvori rekli da nema ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pričao sam s nekim ljudima koji bi inače znali ima li nečega i rekli su mi da se ništa ne događa”, javio je Faber. Usto je otkrio kako je njegova matična kuća, NBCUniversal News Group ranije ove godine pokušala kupiti EA, ali akvizicija se na kraju nije dogodila. Faber kaže da bi isti ljudi (posrednici kod velikih akvizicija) bili uključeni i u Amazonov pokušaj kupovine, ali nije.

Faber pritom kaže da ne zna odakle GLHF informacije o Amazonu, iako nije propustio poručiti kako ih i sam prati i cijeni. “I sam svakog jutra upravo njih čitam ne bih li saznao neke insajderske informacije o akvizicijama u tehničkoj industriji”, kaže. GLHF nije poznat kao agencija koja bi iznosila neistine, stoga je u ovom trenutku nejasno zašto je došlo do netočnog izvještavanja. I je li uopće netočno?

Službenog demantija s obje strane još uvijek nema. A tržište reagira silovitim naglim padovima i uzdizanjima cijene dionica Electronic Artsa. Čini nam se da ova priča još uvijek nije završena.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS