Vijesti

Amazon želi pretvoriti Tomb Raider u Marvel, priprema veliki novac

Nakon što je Square Enix prodao svoje zapadno poslovanje Emrbacer grupi, Amazon se dokopao prava na Tomb Raider franšizu. U planu su nove igre, TV/filmski te ostali zabavni sadržaji, naum je maksimalno iskoristiti Laru, a uzor je Marvel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, Lara neće postati superheroj, već se Marvel spominje u kontekstu odnosa prema franšizi. Marvel je isplaniran godinama unaprijed u fazama, sav medijski sadržaj je povezan i isprevezan, prihodi filmova mjere se u milijardama dolara, a iako je Marvel’s Avengers igra podbacila, promašaj je to koji Marvel itekako može pregrmiti. Tomb Raider možda neće biti toliko uspješan, ali poprimit će sličan tretman, izvori iz Amazona javljaju The Hollywood Reporteru.

Pritom Amazon planira angažman na približnoj razini Gospodara prstenova, u koji je uložio već najmanje 250 milijuna dolara samo na prava. Rezultat je daleko najskuplja TV serija u povijesti – The Rings of Power, a u planu su nove epizode i novi spin-offovi, Amazon s IP-em igra igru na duge staze, a slično će i s Tomb Raiderom.

Dakle, igru na kojoj trenutno radi Crystal Dynamics, isti onaj studio koji je s rebootom oživio franšizu, popratit će filmski i TV sadržaj visoke produkcije. Amazon će otvoriti kesu, a ima li Tomb Raider potencijala postati milijarde dolara vrijedna franšiza, saznat ćemo u narednim godinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano