Vijesti

Anthem je jučer dobio odličnu zakrpu, ali i odgodu sadržaja koja je razbjesnila igrače

Kad sam prvo pročitao što sve dolazi u Anthem bio sam sretan jer je BioWare ispravio najveće zamjerke ove igre. Patch se činio kao san snova dok nije došla iduća informacija, a koja se odnosi na dodatni sadržaj koji je došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva koraka naprijed

A patch je zaista veliki korak naprijed za samu kvalitetu igre. Možemo se složiti da je ovakve osnovne stvari igra trebala imati odmah na početku, ali bolje ikad nego nikad.

  • Sad možete izabrati misije/ugovore odmah iz ekspedicije, ne morate više ići u Fort Tarsis ili Launch Bay
  • Možete odmah lansirati iduću misiju čim završite prethodnu bez potrebe da idete u Fort Tarsis ili Launch Bay
  • Od sada možete tijekom misija, Strongholda ili u Freeplayju lansirati Forge odnosno možete pregledavati opremu i loot bez potrebe da se morate vratiti u Fort Tarsis ili Launch Bay pa onda u Forge

Ovo se možda sve čini nebitno, ali je itekako bitno jer je dosta unaprijedilo doživljaj igranja. Ovo su sve stvari koje puno više čine igranje Anthema ugodnije. U većini recenziji sve ovo su bile velike zamjerke koje je BioWare konačno ispravio.

Tri koraka unazad

I sad bilo bi zaista super da imamo još dobrih vijesti, ali nemamo. Nažalost, BioWare je odgodio sve ono što je trebalo počet dolaziti ovih dana, a to je dodatni sadržaj u igru kojeg kronično nedostaje.

Trebao je doći novi i redizajnirani “master system”, guildovi, druga faza legendarnih misija, tjedni Stronghold izazovi, leaderboardsi i dodatni freeplay događaji.

Zaboravite na ovo…

Odogođene su i Kataklizme (Cataclysms) koje su trebale proširiti priču i donijeti jako puno novog sadržaja u igru. Ne zna se do kada je sve odgođeno jer su iz BoWare-a rekli da im je prioritet popravljanje i krpanje igre.

Slažemo se, ali isto tako, nisu trebali izdati ovako poludovršenu igru i na jedan način prevariti svoje kupce jer usprkos svim vrlinama, Anthem nije dovršen proizvod.

We know you have been waiting for these updates, and that you might not be pleased with where we are today. We understand and respect these perspectives.

The only thing we can say is this – we believe in Anthem. We believe the game will be great, but we recognize getting there will take a lot of hard work. We want to do that work and we want you all to join us on the journey to get there.

Ako je suditi po komentarima, dosta igrača ima razumijevanja za ovu odgodu, ali puno više njih nema. BioWare će i dalje nastaviti raditi na Anthemu i baš kao što smo rekli u recenziji – u budućnosti bi Anthem mogao biti odlična igra, samo je pitanje za koga? Gdje će otići Anthem publika? Možda je rješenje free to play model?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano