Vijesti

Anthem je najtužnija igra moderne ere gaminga – developeri dan danas nisu maknuli Božićne ukrase!

Da sam se posvetio svojoj karijeri na poslu, nekad nogometu, ili bilo čemu u životu koliko sam napisao teksta o Anthemu, danas bih vjerojatno bio uspješan čovjek. Budući da sam napisao baš puno tekstova o Anthemu, jasno je iz uvoda da nisam previše uspješan, ali hej, ne možemo svi biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno slično, samo 1000 puta gore, razmišlja i BioWare o Anthemu. Igra je to koja je trebala vratiti BioWare na stare slave staze, ali znamo svi da nije. Anthem je završio kao ružno pače koje svakim danom biva sve ružnije i teško, baš teško će se pretvoriti u labuda.

Anthem su napustili svi. Sve je manje igrača, a više aktivnosti ima FFA portal na Googleu, nego jedan Anthem u koji je ulupana hrpetina novaca, vremena i života. Doduše, i u FFA je, ali ne u tolikoj mjeri. Javelina u igri sve je manje, sve teže se pronalaze igrači za igranje, a jedna slika je dovoljna da vam dočara stanje igre. Koja slika? Baš ova!

U igri je još uvijek Božić. Obično nas lampice i okićena drvca asociraju na veselje, sreću, druženja i nešto veselo jer većina ljudi shvaća Božić kao nešto – veselo. No, ovdje to nije slučaj. Anthem nije Grinch već je samo – NAPUŠTEN. Napustili su ga njegovi kreatori koji se mjesec i pol (i više) dana nisu udostojili maknuti ukrase iz igre.

Nije da nekome smetaju ukrasi, već su oni simbol propadanja i nejasne vizije oko ove igre. Ako su sami developeri zanemarili Anthem, kako onda od igrača očekivati da ulože svoje vrijeme i novac u igru? Kuda ide Anthem?

Next-gen spas, ako se može išta spasiti?

Je li bolje Anthem pustiti neka umre ili je vrijedan spašavanja? Mi nismo ti koji to trebamo odlučiti, ali BioWare je prije par mjeseci rekao da planira u potpunosti preraditi igru i krenuti ispočetka.

Pitanje je sad – za koga, za čega i zašto?

Da, možda next-gen hardver može udahnuti novi grafički život, pa će igra izgledati kao što je izgledala u onom najavnom traileru, ali neće ljepša grafika i svijet bez učitavanja vratiti igrače nazad.

Pitanje je uopće da li bi i sasvim novi sadržaj vratio igru u život kad ni vlastiti kreatori ne vjeruju u nju. Anthem je definitivno postao najtužnija priča ove generacije igara. To nije igra nekakavog no name studija od koje nitko nije ništa očekivao. Anthem je trebao biti iduća velika stvar za BioWare, a postao je nažalost SVE suprotno.

Sretan Božić svima od Anthema i ekipe.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano