Vijesti

Anthem je umro, Apex i Battlefield 5 su na aparatima!Što se događa?

Teško je ovo razdoblje za EA. Rekli bismo nikad teže jer se EA ponovno srozao na niske grane. Ne mislimo nužno na zaradu, već ugled i status kod igrača, ali i kod investitora i ulagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

R.I.P Anthem

Anthem je mrtva igra. Barem zasad, ali teško će je izvući i novi sadržaj. Ukoliko uopće dođe jer više od mjesec dana nitko se nije oglasio. EA šuti. BioWare šuti. Službeni Twitter račun Anthema više od 30 dana ništa ne piše.

Igra na Xboxu ima manje od 2500 igrača što je sramota, a prema informacijama nije puno bolje stanje niti na ostalim platformama. Anthem je umro. Znamo svi zašto. Anthem je umro još prije nego se “rodio.” Anthem je rezultat užasno lošeg vodstva BioWarea kao i toksične atmosfere koja u kompaniji vlada. U cijelom tom kolapsu, najlošije su prošli igrači koji su platili punu cijenu ove igre. Igre bez sadržaja i neizvjesne budućnosti.

Već smo naviknuli da je igra mtva i možda bi najbolje bilo da igra umre na miru, a BioWare sve snage usmjeri na Dragon Age 4. Ako njega zabrljaju, EA će im staviti ključ u bravu.

Gdje je nestao Apex?

Apex Legends je zaista odlična igra. Igra je to koja je u prvom mjesecu srušila sve moguće rekorde. Potukla je do nogu jedan Fortnite i brisala s njim pod. Slavili su svi jer većini je Fortnitea preko glave. Respawn je napravio genijalan posao jer niti jedna igra nikad (posebno ne free to play) nije toliko zaradila i imala igrača kao Apex Legends.

Nakon prvog mjeseca igra je nestala. Nije još mrtva, ali je na aparatima. Igra umire jer nema sadržaja i to je jedina istina. S druge strane, treba li kriviti Respawn koji je odmah rekao da će zaštiti svoje zaposlenike jer ne žele da izgore, pregore i razbole se od “cruncha” do kojeg bi nedvojbeno došlo? Apex će imati sezonski sadržaj koji će dolaziti svakih par mjeseci.

S druge strane, to ubija igru jer nedostaje sadržaj. Epic s Fortniteom tuče milijune, ali svi znamo da su zaposlenici “gotovi.” No, igrače to nije briga. Nije ni Epic koji ne zna više gdje pohraniti novac. Tko je u pravu na kraju? Respawn ili Epic? No za razliku od Anthema, za Apex Legends ima nade.

Novu sezonu Respawn i EA otkrivaju uoči E3-a i ona mora biti sve što nije bila Sezona 1. Sezona 1 je bila očajno loša i slaba po pitanju sadržaja. Respawn jednostavno mora “razvaliti” sadržajem i ponovno vratiti igrače koji nisu deinstalirali igru, već samo čekaju ono nešto. To “nešto” mora biti Sezona 2 puna sadržaja.

Izgubljeni Dice i Battlefield 5

Ista priča kao i s prve dvije igre. Anthem ima odličan gameplay kad pričamo o borbi. Apex ima odličan gameplay generalno govoreći. Battlefield V ima odličan gameplay, mehaniku pucanja, predivnu grafiku, ali opet nema ono što nemaju ni ove dvije prve igre – sadržaj. I tu staje kompletna priča oko ove igre. OK, došao je battle royale kojeg ne igra puno ljudi jer je mapa ogromna i predivna, ali prazna.

Pucnjava u igri je prava pjesma, ali na koliko mapa? Čemu kad nema sadržaja i raznolikosti?

Sve tri igre imaju zajednički problem, a to je – sadržaj, sadržaj i opet sadržaj. I koga kriviti za to stanje? EA? Možda, ali već smo nekoliko puta čuli da se EA nije petljao u razvoj igara koliko svi mislimo da je. Primjerice, naučili smo da je BioWare imao punu slobodu u razvoju Anthema, pa kako je završilo?

Gdje nestala čarolija Dicea i BioWarea?

Jedva čekamo EA Play koji počinje 8. lipnja. Biti će to pravi ispit za EA i sve njegove studije koje ima u svom vlasništvu. Nakon toliko godina iza sebe, opet moraju dokazati sebi i drugima da mogu isporučiti kvalitetne igre. No, pitanje je uopće koliko više igrači vjeruju EA-u, ali i svim njegovim developerima!?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano