Vijesti

Assassin’s Creed Mirage je Ubisoftov najuspješniji naslov na ovoj generaciji konzola

Assassin’s Creed vratio se korijenima u svojevrsnom prijelaznom naslovu Ubisoftovog studija iz Bordeauxa. Mirage djeluje jako dobro i skladno, dobro nam je sjeo povratak akcijskom pristupu u FFA recenziji, a dobro je sjeo i milijunima drugih fanova.

Ubisoft se pohvalio kako je Mirage najprodavaniji njegov novi naslov od početka ove generacije konzola. Premda ne navodi konkretne brojke, po broju igrača Mirage uspoređuje s Originsom i Odysseyem, ali čini se da nije dosegnuo uspjeh Valhalle i njegovih preko milijardu dolara zarade.

Svejedno, kao manja igra, manje cijene i budžeta, Ubisoftu je trebao jedan ovakav uspjeh. A Mirage to svakako jest. Možda i ne toliko po pitanju zarade, koliko po postavljanju temelja onoga za što slijedi dalje – a to je 10-ak Assassin’s Creed projekata u narednih pet do deset godina.

Dvije godine bez AC-a Ubisoftu se više neće ponoviti, osobito jer je s izostankom najvećeg hita zapao u krizu poslovanja. Ako poneku buduću godinu neki razvojni tim kiksa isporučiti svoj veliki Assassin’s Creed, francuski izdavač očito može računati na neki polu-DLC, etiketirati ga “omažom”, vratiti se početcima…. A mi se nećemo previše žaliti.

Igra

Povezano