Vijesti

Assassin’s Creed Nexus impresionirao zabavnim gameplay prikazom

Ubisoft se vratio na stare staze uspjeha s Assassin’s Creed Mirageom, a već za nekoliko tjedana izlazi još jedan veliki naslov iz serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je Assassin’s Creed Nexus za VR koji u novom gameplay prikazu uopće ne djeluje kao puno drugačije iskustvo igranja od klasičnog. Barem ne u sadržajnom smislu. Tu su klasične gameplay mehanike, poput stealtha, parkoura i tradicionalne borbe, a sve to u imerzivnijem VR okruženju i s puno “mahanja”.

Po prvi put uopće, jedan Assassin’s Cred igrat će se s više likova. S Eziom, Connorom i Kassandrom. Svaki od njih u svojem vremenskom dobu ima i svoje okruženje. Lokacije su velike i otvorene te igrači imaju punu slobodu kretanja istima, a kao u klasičnim AC naslovima, interesne točke posložene su na način da ćete u nekoliko trenutaka iz prizemlja doskakutati do vrha katedrale, a potom napraviti takedown na metu ispod. Dakle, klasično Assassin’s Creed igralište, samo u VR-u.

Zabavan Assassin’s Cred poligon

Potom je tu i manipulacija okolinom, pa će igrači moći uzimati predmete te gađati ili ometati stražare, a živcirati stražare možete i fućkanjem približavanjem kontrolera ustima, što izgleda prilično zabavno.

Nakon odgledanog gameplay prikaza, ako vas iole privlači igranje u virtualnoj stvarnosti, zapravo jedina mana Nexusa je njegova dostupnost isključivo na Meta Quest 2, 3 i Pro uređajima. Tamo izlazi 16. 11., a nakon isteka još uvijek nepoznatog perioda ekskluzivnosti, Assassin’s Creed Nexus očekujemo i na PlayStation VR-u 2.

Igra

Povezano