Vijesti

Besramna kopija The Last of Usa za Switch uklonjena je s interneta

Ellie s drugim imenom, Joel s drugim imenom, ime igre ispisano s istim fontom i gameplay koji se nikako ne može usporediti s The Last of Usom. To je bio The Last Hope – Dead Zone Survival, očita kopija jednog moldavskog studija koju je Digital Foundry usporedio s lizanjem zahodske školjke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nintendo je igru ipak dopustio na svojem eShopu. Igrači i kreatori kupovali su je čisto iz zezancije jer, ako ništa drugo, na kontroverzi je generirala klikove i preglede. Bez kopiranja The Last of Usa nitko nebi znao da ova igra postoji, a poveznica s popularnim IP-om bilo je toliko da nije moglo promaknuti Sonyju.

“Ovaj video više nije dostupan zbog potraživanja autorskih prava od strane Sony Interactive Entertainmenta”, sada stoji namjesto trailera za The Last Hope, a igre više nema ni na eShopu. Odvjetnici su zaradili dnevnicu, a zaradit ćemo je i mi, jer premda su brojni igrači nezadovoljni IP-em zbog navodne LGBT propagande, wokea, i svašta nečeg što ne znamo ni napisati, svi uvijek kliknu. The Last of Us je popularan.

A kada smo kod IP-a koji generira neviđenu pozornost, u pripremi je druga sezona serije, online multiplayer projekt je također u razvoju (premda je navodno zapao u svojevrsne probleme), sve glasnije se priča i o trećoj igri, a izgledan je i skori izlazak remakea/remastera dvojke za PS5 i PC.

Igra

Povezano