Vijesti

Kompozitor je nagovjestio skori izlazak nove verzije The Last of Us 2 na PS5 (i PC?)

Možemo reći kako je glazba za oba The Last of Usa jedan od najposebnijih u industriji. Jedinstveni akordi gitare ovom serijalu dodaju dimenziju više, a dodali su i TV seriji koja je ovih dana nominacijama rasturila Emmy nagrade. Za sve je zaslužan osebujan argentinski kompozitor Gustavo Santaolalla. On, kaže, radi na nečem novom.

U podcastu na španjolskom jeziku potvrdio je kako stvara glazbu za novu verziju The Last of Us Part II, a nagovijestio i svoju cameo ulogu. “U novim izdanjima moći ćete me natjerati da pustim neke pjesme, ali dosta je, ne smijem reći više”, otkriva Santaolalla koji je i ovako izlanuo očito više nego što treba.

Fanovi već nekoliko godina izazivaju port za PS5, od kojeg ne traže ništa više od 60 FPS-a, jer TLoU2 je ionako i dalje jedna od vizualno najimpresivnijih igara današnjice, premda se radi o PS4 naslovu. Za portanje istog naočigled nebi trebalo puno truda, a Sonyju je ideja još atraktivnija kada zna da za isti može naplatiti dodatan novac.

Remake prvog The Last of Usa debitirao je u ožujku na PC-ju uz gomilu tehničkih problema, ali vjerujemo kako bi dvojka, ako zaista izađe na PC-ju, mogla biti puno ugodnije iskustvo. Ponajprije zbog znatno manje količine posla. TLoU2 Part II bio bi sjajan generator prihoda Sonyju uoči blagdana, zajedno s Marvel’s Spider-Man 2. Ili će pričekati izlazak druge sezone serije? Kako bilo, čekamo ga.

Igra

Povezano