Vijesti

Bethesda opet pokušava naplaćivati modove za Skyrim

12 godina nakon izlaska Skyrima, Bethesda će po drugi put pokušati pokušati pogurati plaćanje modova preko vlastite platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo 12GB teško ažuriranje zamijenilo je stari Creation Club novim Creations sučeljem. I dok je ranije ono bilo mjesto isključivo za community sadržaj, sada prostor dijele i sa službenim DLC-ovima i ekspanzijama.

Međutim, novo rješenje usput je polomilo neke od najpopularnijih modova. Poput Skyrim Script Extendera kojeg drugi moderi koriste za dodavanje novih funkcionalnosti u igru, pa su posljedično pokvareni i brojni drugi modovi. Bethesda je svjesna problema i radi sa tvorcima SKSE-a na rješenju.

Priprema za Starfield

No da se vratimo na samo naplaćivanje. Moderi prije naplaćivanja moraju biti primljeni u tzv. Verified Creator Program, a prije zelenog svjetla Bethesda će provjeriti svaki mod pojedinačno. Moder samostalno određuje cijenu, a Bethesda će od svake transakcije uzeti određeni postotak.

Prethodni pokušaj naplaćivanja modova 2015. neslavno je propao, igrači su se žustro usprotivili i Bethesda je podvila rep. Osam godina kasnije sve je isto, barem po pitanju igrača koji su jednako protiv, ali promijenilo se na strani Bethesde koja je danas u vlasništvu Microsofta. A potom je tu i Starfield, novi veliki Bethesdin RPG za kojeg je ovo sve skupa vjerojatno i namijenjeno, a testira se u Skyrimu. Platforma za Starfield modove izlazi negdje iduće godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano