Vijesti

Bethesda razmišlja o Falloutu 5, a The Elder Scrolls je još uvijek “u ranoj fazi planiranja”

Čelnici Bethesde nedavno su objašnjavali koliko je pogubno prerano najavljivati igre. “Nećemo ponoviti The Elder Scrolls 6”, poručili su, da bi Todd Howard najavio Fallout 5 od kojeg smo godinama udaljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo zacrtane okvire onoga što će biti Fallout 5”, izjavio je za IGN. Međutim, njegov izlazak jako je daleko. Sada je prioritet Starfield koji je zakazan za kraj iduće godine, a idući na redu je The Elder Scrolls 6 koji je “u ranoj fazi planiranja”.

Podsjećamo, The Elder Scrolls 6 je teaser trailerom najavljen još 2018. U tri godine nadali smo se većem napretku Bethesdinih timova, ali izgleda da su svi resursi usmjereni prema razvoju Starfielda. Nastavak Skyrima je godinama udaljen i vjerojatno ga možemo očekivati tek pri kraju aktualne generacije konzola. U najoptimističnijem scenariju krajem 2025…

“Volio bih da imam čarobni štapić…”

Međutim, s Falloutom ne treba biti tako. Bethesda je sada djelom Microsoftove obitelji studija, a pod čijom kapom je i Obsidian koji je kreirao možda i najomiljeniji Fallout naslov ikada – New Vegas. Ali Todd Howard nije otvoren prema ideji da novi Fallout radi netko izvan Bethesde.

“Fallout je djelom našeg DNA-a”, zaključio je tu priču prije nego što je priznao da je pauza poslije Skyrima preduga za The Elder Scrolls serijal. “Mislim da to nije dobro. Volio bih imati magični štapić i stvoriti igru…”

Igra

Povezano