Vijesti

The Elder Scrolls 6 možda uopće ne izađe u ovom desetljeću

Noćas na nastavku sudskog saslušanja Microsofta i FTC-a, u kontekstu akvizicije Activision Blizzarda, ispitivan je Phil Spencer. I dok šef Xboxa nije izjavio ništa više od onoga što nismo znali dosad, dvije glavne točke uzimamo iz segmenta kada je pričao o Bethesdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je kupio Bethesdu za 7,5 milijardi dolara? Zato što je čuo da Sony namjerava dogovoriti PS5 ekskluzivnost za Starfield. Tako je Starfield danas Xbox ekskluziva, što je, uostalom, i jedan od argumenata američkog FTC-a u protivljenju kupovini Activisiona. Ako je Bethesdine igre maknuo s PlayStationa, onda je isto spreman i s igrama Activision Blizzarda, narativ je koji postavlja FTC.

Upitan o The Elder Scrollsu 6, prvoj igri iz serijala poslije Skyrima, a koji je teaserom najavljen još prije 5 godina, Spencer odgovara da ne zna hoće li biti Xbox ekskluziva. Kako kaže, TES 6 je najmanje 5 godina udaljen od izlaska te ne zna ni na kojim “Microsoftovim platformama” će uopće izaći.

Prilično je izvjesno – The Elder Scrolls ni 5 godina nakon najave nije izašao iz predprodukcije. Čitava Bethesda posvećena je Starfieldu, kojeg će nakon izlaska u rujnu popravljati još neko vrijeme, pa možda uslijedi i neka ekspanzija… Nameće se pitanje, kada će krenuti konkretan razvoj The Elder Scrollsa 6?

U najboljem slučaju, krenut će negdje dogodine, pa ako uzmemo u obzir dugi razvoj, sigurno i poneku odgodu, pa i novu generaciju konzola koja se očekuje negdje 2028., prilično je izvjesno kako TES 6 nećemo igrati prije 2030. Odnosno, 21 godinu nakon prethodnika.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano