Vijesti

BioWare napustili generalni menadžer i glavni čovjek zadužen za Dragon Age 4

Ponovno nam stižu prilično nevjerojatne vijesti iz nekoć diva igraće industrije. Ne želimo to nikako, ali čini se kako je BioWare i dalje brod koji tone, a sad su ga napustili kapetan te glavni član posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BioWare je opet ostao bez Casey Hudsona koji je bio glavni menadžer studija. Casey se vratio 2014. godine u BioWare kako bi postavio stvari na svoje mjesto. Znamo svi da mu to baš i nije uspjelo jer zadnje dvije igre ovog studija (Mass Effect: Andromeda i Anthem) su itekako bile u najbolju ruku prosječne. Anthem se na kraju pretvorio u katastrofu. Casey je upravo svoju karijeru započeo 1998. godine u kompaniji koju po drugi puta napušta. Bez obzira na zadnje dvije igre, Casey je čovjek koji je svoj rad ugradio u temelje kompanije.

Drugi bitan kotač kompanije koji odlazi je Mark Darrah. Svi vi koji pomnije pratite BioWare znate da Mark nikad nije bio jedan od korporacijskih ljudi, nego je čovjek kojeg isključivo zanima izrada igara. Upravo mu je zato i povjerena uloga čelnog čovjeka u razvoju novog Dragon Agea.

Ovo je definitivno veliki udarac za kompaniju. Naravno da će studio i dalje nastaviti rad na već najavljenim projektima (Dragon Age 4, Anthem 2.0. i Mass Effect: Legendary Edition), no pravo je pitanje koji je razlog odlaska ovako bitnih ljudi i u kakvom je stanju BioWare!?

Casey i Mark su se od BioWarea oprostili kratkim i diplomatskim priopćenjima. BioWare se također putem bloga zahvalio ovom dvojcu na godinama rada koje su ostavili u kompaniji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano