Vijesti

Bivši odvjetnik Pokemon Companyja o Palworldu: Uobičajena krađa

Ekstremna popularnost igre Palworld nastavlja prikupljati reakcije dionika industrije diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj naslov japanskog studija Pocketpair uopće ne skriva inspiraciju Pokemonima, svima je ona sasvim očita, ali zahvaljujući nešto drugačijoj formuli i pristupu, do prošlog tjedna nepoznati Palworld svojeg petog dana broji impresivnih šest milijuna prodanih primjeraka.

Krenule su prve optužbe za plagiranje, a s njima i opće seciranje modela te neizbježno maltretiranje developera, stoga je sasvim logično bilo upitati za komentar onog tko se takvih stvari nadgledavao na dnevnoj bazi. Novinar Stephen Totilo na svojem Game Fileu obratio se Donu McGowanu, nekadašnjem čelniku pravnog tima Pokemona koji je taj posao obavljao 12 godina.

“Palworld izgleda kao uobičajena krađa i kopija koju bih vidio na tisuće puta godišnje”, kaže McGowan, pa dodaje: “Zbilja me čudi da je otišlo ovoliko daleko.”

Što će učiniti Nintendo?

Za razliku od nebrojenih drugih pokušaja plagiranja, slažu se mnogi, Palworld se igra na drugačiji način i kao cjelina djeluje drugačije od Pokemona, međutim, gledano realno, očita inspiracija se ne može zanemariti. Posjeduju li onda Pokemoni čtavu tu mehaniku skupljanja čudolikih bića?

Developeri naglašavaju da je njihova igra više usmjerena na preživljavanje nego što je slična Pokemon igrama. Sada se javlja ključno pitanje: Hoće li Pokémon Company i Nintendo, koji su poznati po strogoj zaštiti svojih intelektualnih prava, prihvatiti ovu razliku ili će pokrenuti pravne postupke.

Igra

Povezano