Vijesti

Bivši šef PlayStationa žali za PS Vitom

Jack Tretton, svima omiljeno lice s PlayStation prezentacija i nekadašnji šef za američko tržište u novom razgovoru za Axios osvrnuo se na neke od Sonyjevih tehnologija koje su, po njemu, trebale dobiti bolju podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su 3D igranje (sjećate li se 3D televizora), VR (koji za njegovo vrijeme još uvijek nije bio lansiran), ali, kako kaže, najviše žali za PlayStation Vitom, mobilnom gaming konzolom za koju kaže da se prema njemu postavilo kao “siročetu”.

Nedovoljna podrška

Da bude jasno, Tretton nije pljuvao po Sonyju, već je pričao iz perspektive vremena dok je i on sam bio jedan od rukovoditelja. Između riječi kaže da možda nije dobio podršku kakvu je trebao dobiti za Vitu. “Imate novu tehnologiju, ali imate li budžet za marketing? Imate li novac kako biste osigurali podršku developera?” postavljala su se pitanja, na koja je odgovor očito bio – ne.

Inače PS Vita je nedavno dobila svoje posljednje igre. Budući da se igre u digitalnom obliku više ne mogu izdavati, Mooseman i A Winter’s Daydream izdane su svaka u tek tisuću primjeraka. Naime, to je broj PS Vita kartica koje je uspio nabaviti izdavač, budući je Sony već davno otkazao proizvodnju i tog medija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano