Vijesti

Bliži se kraj jeftinom Game Passu iz Argentine ili Turske, Xbox se krenuo obračunavati s preprodavačima

Budući da Xbox još uvijek nema službenu podršku za igrače iz Hrvatske, kada biste nas pitali u koju regiju se registrirati, uvijek bismo vam preporučili Tursku i Argentinu zbog devalviranih valuta te u konačnici jeftinijih igara i pretplata. Međutim, jeftinom igranju, izgleda, stiže kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pokazatelj toga je uklanjanje “giftanja” s Xbox Storea u te dvije, nazovimo ih tako, jeftinije zemlje. Naime, upravo na taj način, kroz giftanje, preprodavači iz iz Argentine i Turske profitirali su na internetu. Masovnom kupovinom igara i pretplata kao giftova, a zatim prodajom njihovih kodova na online trgovinama.

Primjerice, Call of Duty: Modern Warfare 2 u Argentini preračunato košta ispod 40 eura, a u Njemačkoj 80 eura. Jednim provlačenjem kartice i par minuta na VPN-u igrali biste nekad i triput ili više puta jeftinije, a o tome kako je ekipa kupovala te nadograđivala Xbox Game Pass do tri naredne godine za doslovno sitniš ne trebamo ni pričati.

Microsoft je dosad pokušavao ograničiti igrače limitima u kupovini istog artikla ili ukupne kupovine u vremenskom periodu, što očito nije dalo željeni efekt. Možemo reći da je div iz Redmonda dosad svjesno zatvarao jedno oko u kontekstu ubrzane adopcije novih igrača, međutim, zlatni dani igranja na Xboxu polako se bliže kraju. S tim na umu, Phil Spencer je za negdje iduće godine najavio poskupljenje Game Passa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano