Vijesti

Bloomberg: Stiže novi Switch model dijagonale 7″ i s 4K rezolucijom

Kako piše Bloomberg, Nintendo planira osvježiti Switch liniju konzola novim uređajem, prvi koji će dobiti hardverske preinake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samsung navodno kreće u masovnu proizvodnju OLED panela za Nintendo. Oni bi na novi Switch trebali stizati u dijagonali od 7 inča, ali i dalje u samo 720p rezoluciji. Kako navodi Bloombergov izvor, masovna proizvodnja planira se za lipanj, a već u srpnju krenut će isporuke u tvornice gdje će se sastavljati nove konzole.

Bio bi to skok u dijagonali (s 6,2″) za mobilne igrače, ali unatoč tome što će ekran ostati na istoj rezoluciji, hardverski će novi Switch biti moćnija konzola. Bloombergov izvor tako javlja o sposobnosti reprodukcije igara u 4K rezoluciji kada je konzola spojena na TV.

Čak i s Nvidijinom tehnologijom čisto sumnjamo u 4K sposobnosti, ali ne smijemo podcijeniti mogućnosti DLSS-a ako se Nintendo i Nvidia odluče za novi chipset. Soluciju podizanja rezolucije DLSS-om s 1080p ili čak 1440p na 4K možemo zamisliti.

Nintendo želi održati dobru prodaju u odnosu na konkurenciju iz Sonyja i Microsofta, a osvježenje ovakvog tipa to bi mu svakako i omogućilo. Ako pametno odigraju, sa superiornijom tehnologijom Nvidie (u odnosu na AMD) mogli bi se i po hardverskoj snazi donekle približiti XSX i PS5, a i dalje ostati u manjem formatu.

Povezano