Vijesti

Bully 2 je bio u ozbiljnom razvoju prije 10 godina, saznajte više o igri koju nikada nećete zaigrati

Dok su glasine o razvoju Bullyja 2 sve ozbiljnije (navodno je trebao biti otkriven na The Game Awardsu), Game Informer saznaje kako je on već bio u ozbiljnom razvoju kasnih 2000-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rockstar je razvoj tada povjerio svojoj podružnici u Novoj Engleskoj (sjeveroistok SAD-a), nekadašnjem Mad Dog studiju. Game Informer pričao je s brojnim akterima tog doba koji su razotkrili prilično ozbiljne planove.

U jednom trenutku na Bullyju 2 radilo je oko 70 ljudi. Mapa je trebala biti triput veća od originala, što nije puno, međutim, naum je bio napuniti je sadržajem. “Ako vidite zgradu, to znači da u nju možete ući na ovaj ili onaj način”, otkrio je jedan od developera. Svaka građevina trebala je imati svoj interijer.

Osmislili su i sistem časti, koji je naposlijetku završio u Red Dead Redemptionu 2. Jimmy, glavni lik koji bi se vratio iz originala imao bi slojevite odnose s drugim likovima, a koji bi ovisili o postupcima igrača. Baš poput Arthura u RDR-u 2.

Sistemi od kojih su profitirale druge igre

Developeri iz tog doba Game Informeru pričali su o travi koja bi rasla u realnom vremenu na zelenim površinama kampusa. Igrači bi mogli provaljivati u kuće, za što je razvijena fizika razbijanja stakla koja je kasnije završila u Max Payneu 3. Moglo se penjati po drveću i zgradama u stilu ležernijeg Nathana Drakea…

“Imali smo igrivi okvir igre, s definiranom mapom, NPC-evima, i duljine preko 6 sati”, otkrio je jedan od analitičara Rockstarove matice u New Yorku. Procijenjeno je kako bi razvoj mogao potrajati naredne 2-3 godine, međutim, Rockstar je postepeno skidao ljude s projekta. Trebala im je ruka na drugim naslovima, pa tako do kraja 2010. nitko više nije radio na Bullyju. I tu je razvoj prekinut.

Developeri iz New England podružnice Rockstara željeli su se dokazati s velikim projektom, što bi svakako bio Bully 2, međutim, do danas je ostao tek support studio bez vlastite igre. Većina developera iz tadašnjeg vremena napustila je studio. Kažu da je crunch bio prevelik, a manjak motivacije još veći. Da od 2010.

Rockstar nije promijenio vlastitu kulturu u smjeru zlatnih krava (GTA, GTA Online, Red Dead Redemptiona), do danas bismo vjerojatno igrali već nekoliko nastavka omiljenog nam školskog zlostavljača.

Ako su recentne glasine o Bullyju 2 zaista istinite, na njemu radi neki drugi Rockstarov studio (vjerojatno onaj u Vancouveru) te je projekt zasigurno krenuo iz nule.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano