Call of Duty: Black Ops 4 bi mogao imati multiplayer po uzoru na Overwatch

Glasine, glasine i još malo glasina…

Kako idu dani, razne nove informacije što se tiču razvoja igre Call of Duty: Black Ops 4 cure u javnost. Prvotno je rečeno kako će to biti prvi Call of Duty bez singleplayer elementa, zatim da će postojati šanse da će (kao i Battlefield 5) imati battle royale mod, a sada da će Call of Duty: Black Ops 4 imati multiplayer dizajniran po uzoru na Overwatch. Čak i Lawbreakers. Da, ona igra koja je propala jer nije imala igrača.

Nešto se događa u redovima Treyarcha. Navodno je stanje pomalo kaotično što se odražava na razvoj igre. Prema riječima izvora (naravno, uvijek anonimnog), testeri igre su rekli kako ona ne liči na tipičan Call of Duty nego više na Call of Duty Overwatch ili Call of Duty Lawbreakers. U suštini, Black Ops 4 je preuzeo “hero” i “specialist” sustav iz Black Ops 3 i donio ih na novu razinu. Perk sustav je u potpunosti maknut i zapravo pretvoren u neki, ajmo to tako reći, oblik killstreaka. Normalni killstreakovi kao što su harrieri jetsi i chopper gunneri ne postoje nego se dobiju mogućnosti kao što je movement alteration (nešto slično advanced movement sustavu iz Black Ops3).

To sve se uopće nije svidjelo testerima pa se nakon zadnjeg testnog igranja Treyarch odlučio na izmjene. Pravi killstreakovi se vraćaju a hero i specialst sustavi se smanjuju kako nebi bio toliki naglasak na njima. U tome slučaju Black Ops 4 sve više podsjeća na Black Ops 3. Koji zaključak izvući iz svega ovoga? Pitaj svevišnjeg na što će zapravo Black Ops 4 ličiti. U redu, ovo su sve nepotvrđene informacije, odnosno glasine pa se ne nebi trebali previše uzbuđivati oko toga. Pravo stanje stvari će se znati 17.5. kada će biti službeno otkrivenje igre. Ipak, nebi nas čudilo da nešto od svega ovoga zbilja zaživi.