Call of Duty: Black Ops 4 prodaje se čak tri puta više nego prošli CoD!

Call of Duty serijal se definitivno vraća tamo gdje je bio prije 5-6 godina.

Godinama već slušamo na sve strane kako je Call of Duty serijal završena priča. Prodajne brojke padaju, “nitko ga više ne igra”, te slične činjenice i ne-činjenice kolaju forumima, dok je prava istina drugačija.

Activision se s prošlogodišnoim WW2 igrom konsolidirao, dobar dio igrača se vratio, međutim, treba napomenuti kako se Call of Duty serijal ni ranije, kad je imao navodno lošu prodaju, nije spuštao s ljestvica najprodavanijih igara.

Kupujemo i igramo ga više nego ranijih godina

Tako je Activision u najnovijem financijskom izvješću iznio informaciju kako je Call of Duty: Black Ops 4 prodavaniji od prošlogodišnjeg izdanja, pa makar ne znamo konkretnu brojku, iz Activisiona su se pohvalili kako je ona barem na PC-ju čak tri puta veća nego prošle godine! Podsjetimo se, spektakularne brojke stižu čak i kad Activision svoju igru po prvi put nije objavio na Steamu, nego isključivo na svojem Battlenet servisu.

Od ostalih podataka koje su podijelili s nama, treba izdvojiti onaj kako je čak 16% više aktivnih igrača nego prošle godine, dok svi mi zajedno Black Ops 4 igramo 20% vremena više nego ranije. Ipak, dobri rezultati novog Call of Duty-ja se ipak ne odražavaju na stanje u kompaniji kako bi to trebalo biti, ponajviše zbog Destinyja 2 koji je, prema njihovim riječima – podbacio– podbacio.