Vijesti

Call of Duty godinama nije imao ovoliko lošu prodaju

Loše je relativan pojam, jer dok su nekome brojke loše, 99% ostatka industrije dalo bi sve za takve prodajne rezultate. Međutim, Activision može biti blago zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gamesindustry.biz piše kako je u Velikoj Britaniji digitalna prodaja Vanguarda u odnosu na prošlogodišnji Black Ops Cold War u padu za čak 44%. Također, prodaja fizičkih izdanja je u padu 26%, što je tek nastavak višegodišnjeg trenda.

Padu unatoč, Vanguard je odmah po izlasku zauzeo vrh ljestvice najprodavanijih igara ispred FIFA-e 22, Marvel’s Guardians of the Galaxy i starog senatora – GTA 5.

Najgori prodajni rezultati unatrag 14 godina

Međutim, izgleda da je prodaja lošija nego što se smatralo. Pouzdani Andy Robinson s VGC-a primio je interne podatke koji otkrivaju kako je Vanguard prodajno najlošiji Call of Duty još od 2007. i ulaska serijala u modernu eru s Modern Warfareom.

Vanguard je lošiji i od Ghosta i Infinite Warfarea, ali uz jednu bitnu razliku. Acitivision danas ima Warzone.

Je li Vanguard tek anomalija koja igračima nije sjela settingom, ili je ovo početak trenda za klasične Call of Duty naslove?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano