Vijesti

CD Projekt je potvrdio rad na novom Cyberpunku, 5 Witchera i novom IP-u

Kao da ništa nije naučio iz preuranjene najave prošlog Cyberpunka, CD Projekt je sada potvrdio strategiju koja uključuje taj IP, The Witcher i potpuno novi IP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak Cyberpunka 2077 dobio je kodno ime Project Orion. Zadatak njegovog razvoja preuzela je CD Projektova nova podružnica u Bostonu koja će se spojiti s onom u Vancouveru, a kako kažu, novi Cyberpunk iskoristit će puni potencijal univerzuma. Rad na Orionu započinje tek nakon što završi rad na Phantom Liberty ekspanziji za 2077.

Osim Cyberpunka, najavljeno je još pet Witcher projekta. Onaj prvi, najavljen u ožujku ove godine bit će početak nove sage te ujedno i nove trilogije u Witcher univerzumu zajedničkog kodnog naziva Project Polaris.

Četvrti Witcher bit će tzv. Project Sirius, već je u razvoju kod Molasses Flood studija i bit će nešto drugačije igraće iskustvo. “Cilja na mnogo širu publiku”, objašnjava CEO Adam Kicinski. Imat će i multiplayer i singleplayer te “nezaboravnu priču za nove i postojeće fanove Witchera”.

I na kraju, barem što se tiče Witchera, Project Canis Majoris je novi open world RPG smješten u Witcher univerzum. Već je u razvoju u neimenovanom vanjskom studiju vođen od strane Witcher veterana, koristit će Unreal Engine 5 i tehnologiju s kojom se razvija i Polaris.

Sad za pravi kraj, Project Hadar je potpuno novi IP, trenutno je tek u koncept fazi i neće imati veze s The Witcher i Cyberpunk univerzumima.

Voditelji svih tih projekata više neće odgovarati Marcinu Iwinskom, suosnivaču CD Projekta i dosadašnjem izvršnom predsjedniku koji je tu ulogu dijelio s Kicinskim, a odstupit će do konca godine. Iwinski će svoje djelovanje unutar kompanije nastaviti u Nadzornom odboru.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano