Vijesti

CDPR propada? Ni blizu. Cyberpunk je prodan u 13 milijuna komada

Tehnički nedovršenost na konzolama izgleda da nije (još) naškodila CD Projektu. Unatoč povratu novca i uklanjanju Cyberpunka 2077, kada se sve zbroji i oduzme CD Projekt je prodao čak 13 milijuna kopija igre zaključno s 20. 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvali smo Tonija Miluna da za nas izračuna koliko je primjeraka prodano od izlaska igre. Budući da je Cyberpunk 2077 samo u pretprodaji ostvario 8 milijuna preordera, stižemo do brojke od čak 5 milijuna prodanih primjeraka u samo 10 dana. Hvala Toni.

Ovo su već Rockstarove brojke. Objavio ih je CD Projekt na svojim stranicama u nadi kako će odlični prodajni rezultati utjecati na kretanje kompanije na burzi. Podsjetimo, nakon što je Sony uklonio Cyberpunk 2077 s PS Storea dionice kompanije su se strmoglavile te je vrijednost srušena za čak 6 milijardi dolara.

I dok smo upravo saznali kako kontroverze nisu narušile prodaju igre, CD Projekt i dalje nije na sigurnom. Zbog lažnog reklamiranja prvenstveno konzolaške izvedbe igre zasad najmanje dva odvjetnička društva razmatraju opciju masovne tužbe, crunchom iznemogli developeri vade prljavi veš iz ormara medijima, a treći problem u vidu dionica mogao bi se donekle riješiti danas kada se očekuje dobra reakcija ulagača na pozitivne prodajne rezultate.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano