Čelni ljudi Xbox divizije su totalno pogubljeni i ne znaju što rade

Kao vlasnik XSX konzole (doduše, još uvijek pokidane) osjećam se totalno pogubljen, a gaming industriju pratim svakodnevno. Zamislite kako se osjeća netko tko s vremena na vrijeme baci pogled na vijesti jer posljednjih dana u Microsoftu vlada totalni kaos. Prije dva dana pisali smo o tome kako je Microsoft zatvorio svoja 4 studija među kojima su neprežaljeni Tango Games i Arkane Austin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Matt Booty, šef Xbox studija izjavio da kompaniji trebaju manje igre koje će osvajati nagrade i odvajati Xbox od drugih platformi. Pa koju p. materinu ste onda zatvorili kreatore odličnog Hi-Fi Rusha koji je osvojio nekoliko nagrada, među kojima se ističe nagrada Britanske BAFTA-e za najbolju animaciju, a ništa manja nije vrijedna nagrada i na The Game Awardsima za najbolji audio dizajn?!

Na ovu Bootyjevu izjavio reagirao je i bivši režiser Hi-Fi Rusha kojemu ni samome nije jasno zašto je Microsoft onda zatvorio studio.

Microsoft, odnosno preciznije rečeno, Xbox divizija je totalno pogubljena. Jeste li možda vidjeli ikakav marketing za Senua’s Saga: Hellblade II koja izlazi za 12 dana? Do prije par sati ovo je bilo sve od marketinga. Ponavljamo, igra izlazi za 12 dana.

Nešto je trulo u Xboxu. A nisu igre, niti studiji. Vrijeme je za promjene, gospodo. Ili možda Spencer planira zatvoriti i Ninja Theory?