Vijesti

CEO Take-Two o (GTA) remasterima: “Nismo zainteresirani za obične portove”

GTA V je u svojoj osmoj godini postojanja i dalje jedna od najprodavanijih igara. Za to je zaslužan remaster GTA V za PS4 i XONE, a da se trend nastavi bit će zaslužan i novi remaster za PS5 i XSX/S kojeg ćemo igrati tokom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morgan Stanley konferencija jučer je ugostila CEO-a Take-Two Straussa Zelnicka, a koji pod sobom ima i Rockstar. Još jednom Zelnick je upitan o strategiji kompanije s remasterima nebi li otkrio nešto više o GTA V remasteru ili potencijalnim remasterima prethodnih GTA igara.

“Radimo to drugačije od konkurencije. Ne radimo samo obične portove, zapravo si uzmemo vremena kako bismo odradili stvari najbolje što možemo u skladu s novim tehnologijama koje nudi novi hardver. Dakle, unaprijedimo tehnologiju i vizuale te poboljšamo performanse. To je razlog zašto naši remasteri prolaze tako dobro.”

Hoće li GTA V postaviti standarde i na trećoj generaciji konzola?

Posljednji remasteri koje je izdao Take-Two je onaj za Mafia serijal. I dok za remaster/remake jedinice imamo samo riječi hvale, remaster dvojke nije bio ni približno na razini kvalitete za koju Zelnick tvrdi da isporučuju.

Ipak, remaster najpopularnije igre na svijetu bit će nešto posebno. “GTA V postavio je standarde kroz čak 2 generacije, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti napraviti i na trećoj,” nada se Zelnick, pa tvrdi – “uvjeren sam da će Rockstar isporučiti odlično iskustvo, što ne možete napraviti ako radite običan port.”

Za razliku od prošlog puta kada je upitan o remasterima starijih GTA igara, jučer Zelnick nije ostavljao prostora za takvu priču. Ali zato smo dobili svojevrsnu potvrdu kako port GTA V za nove konzole neće biti alibi posao.

Posljednjih mjeseci sve ozbiljnije se šuška i o Red Dead Redemption remasteru što je definitivno najlogičniji remaster kojeg Take-Two i Rockstar mogu kreirati i u čije postojanje čvrsto vjerujemo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano