Cities: Skylines 2 učinit će veliki iskorak u prijevozu robe i stanovnika

Novi tjedan znači novu demonstraciju gameplay sistema za Cities: Skylines 2, a ovaj put na red je stigao transport. Prijevoz ljudi javnim prijevozom i dobara svim mogućim vrstama prometa napravit će veliki iskorak.

Velika razlika u odnosu na prethodnika je da će svi vidovi transporta biti otključani od početka igranja, odnosno, otključat će se s minimalnim napretkom, nakon otključavanja autobusa i taksija. Dakle, primjerice, izgradnja tračne infrastrukture više neće biti zaključana iza broja stanovnika, pa će igrači od početka moći planirati buduću prometnu infrastrukturu.

Što se tiče prijevoza dobara, u Cities: Skylines 2 moći ćete trgovati resurse s drugim gradovima, premda se ne navodi znači li to i trgovinu s drugim igračima, poput posljednjeg Sim Cityja, ili samo s AI-em. A čitavi sistem prijevoza resursa, od tvornica do krajnjeg korisnika, podsjeća na onaj u Transport Fever naslovima. Znači, očekujte kompletnu simulaciju, od tvornice, preko skladišnih potrošača do trgovina. Pritom ćete moći kombinirati prijevozna sredstva, primjerice, teretnu luku, željeznicu i kamione.

Kompleksniji prijevoz apsulutno svega olakšat će novi način upravljanja pojedinim linijama, gdje ćete moći točno odabrati gdje će biti prometno sjecište, a gdje će se čuvati koji teret prije nego što ga pokupi neko drugo prijevozno sredstvo. Pritom možete dodijeliti posebne prometne trake, primjerice, busevima.